Hangouts, Chat ve Meet Olarak İkiye Ayrıldı - Haberler - indir.com

Hangouts, Chat ve Meet Olarak İkiye Ayrıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-20 14:40:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google'ın fazla popüler olmasada piyasada bulundurduğu sosyal platformu olan Google Hangouts mesajlaşma servisi iki farklı platforma ayrıldı. Daha çok kurumsal kullanıcıları ilgilendirecek olan bu bölünme ile ortaya Hangouts Meet ve Chat olarak isimlendirilen iki farklı servis çıktı. Bu iki servis kullanıcılara grup mesajlaşması ve video konferans gibi özellikler sunacak. Bu yeni servisler ve özellikler ile beraber aynı mantığı olan Slack ve Microsoft taraflarına ise güçlü bir rakip geliyor diyebiliriz. Bölünen Hangouts uygulamasının ikiside Google'ın G Suite isimli adlandırılan servislerden yararlanıyor.

Hangouts Meet servisi ile bir kurumun dünyanın her yerindeki çalışanlarına tam ekran olarak video görüşmesi yapmasına olanak sağlıyor. Bu toplu görüşme Meetings olarak adlandırılıyor ve bir video görüşmesi kapsamında maksimum olarak 30 kişi ile aynı anda görüşme imkanı oluyor. Herhangi ek bir uygulama gibi çeşitli bir eklentiye gerek kalmadan paylaşılan bir bağlantı ile hesabınız ile o görüşmelere katılmanız mümkün olabiliyor. Hem Android hemde iOS platformunda bulunan uygulamalar ile basit bir şekilde görüşmelere katılmak mümkün oluyor.

Hangouts Chat tarafında ise tıpkı Slack tarzında satır olarak mesajlaşmalara izin veriliyor. Özel olarak oluşturulan sanal odalar ile kullanıcılar mesajlar gönderebiliyor ve doküman paylaşımıda yapabiliyor. G Suite ile entegrasyonu olan Google'ın bu yeni chat servisi sayesinde doküman paylaşımıda yapılabiliyor. Bu Hangouts Chat sohbe robotlarını da desteklemekte. Kullanıcılar bu kapsamda kendi kodlarını yazabildiği gibi diğer şirketlerinde kendi sohbet robotlarını eklemelerini sağlayacak.

Hangouts Meet ise G Suite kullanıcılarına bir süredir verilmeye başlandı. Hangouts Chat'e girmek isteyenler ise Erken Katılım Programına dahil olmalar gerekmektedir.





PAYLAŞ