Haftanın En Çok Okunan Yazıları - 27.03.2017 - Haberler - indir.com

Haftanın En Çok Okunan Yazıları - 27.03.2017

Tahmini Okuma Süresi : 6 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-28 18:05:00
Editör : Taha Büyüktaş
Kategori : Donanım

Haftanın bu yorgun ve hızlı gidişatını bırakıp, arkanıza yaslanıp okumanız gereken haberleri bu yazımızda sizin için derledik.

1. Super Mario Run için Android çıkış tarihi verildi
Nintendo EPD tarafından geliştirilen ve Nintendo'nun yayımcısı olduğu Super Mario Run oyunu 15 Aralık 2016 tarihinde İOS için yayınlanmış olan Side Scrolling türünde bir platform oyunu. ilk olarak İOS kullanıcılarına sunulan oyun, Nintendo'ya 50 milyon dolardan fazla gelir elde ettirmiştir. Elde edilen gelire bakıldığında oyunun oldukça tutulduğunu görülüyor. Nintendo resmi Twitter hesabından daha önce Android kullanıcıları içinse çıkış tarihi olarak 2017 Mart'ı işaret etmişti. Bunun üzerine İOS ta elde edilen başarının Android'te de sağlanıp sağlanamayacağı tartışılıyorken Nintendo yaptığı yeni açıklamayla 23 Mart Perşembe günü Super Mario Run'ın Android kullanıcılarıyla buluşacağı müjdesini verdi. Yani önümüzdeki günlerde Android kullanıcılarının merakla beklediği Super Mario Run oyunu kullanıcıların beğenisine sunulmuş olacak.

2. Outlast 2, Avustralya'da yasaklanabilir
İlk serisiyle korku oyunu severleri etkilemeyi başaran Red Barrels tarafından geliştirilen Outlast 2, bu anlamda en iyiler arasında adından söz ettirmeye devam ediyor. Merakla çıkış tarihi beklenen oyun, geçtiğimiz yıl içerisinde ertelenerek bekleyenlerini üzmüştü. Geçtiğimiz hafta içerisinde oyunun çıkacağı yeni tarihin açıklanmasıyla beraber, oyuncular yeniden heyecanlanmaya başladılar. Fakat bu kez de, oyunu Avustralya'da bekleyen oyuncular için üzücü haber geldi. Oyun piyasaya sürülmeden önce, her ülkede ayrı ayrı değerlendirmeye sunulacaktı. Değerlendirme sırı Avustralya'ya gelince engele takıldı. Avustralya, oyun içerisinde nefret ve şiddet öğelerinin bulunması nedeniyle, oyunun derecelendirilmesine izin vermedi.

3. Star Trek Online'ın 12. Sezonu Reckoning,Nisan'da PS4 ve Xbox One'da
Perfect World Entertainment Inc. ve Cryptic Studios tarafından yapımcılığı üstlenilen star Trek Online hakkında, yeni açıklamalar geldi. Gelen açıklamalara göre, Star Trek Online'ın 12. sezonu, Nisan ayında PS4 ve Xbox One'a gelecek. Star Trek Online, oyunculara ücretsiz olarak sunulan oyunlardan birisidir. Oyunun 12. sezonu, Reckoning'de, oyuncular kaygı verici bir tehdit olan ve Tzenkethiler adını taşıyan tehlikeyi araştıracaklar. Bu tehdidi araştırmak üzere Lukarilerle göreve gönderilecekler. 12. sezonla beraber oyuna bir de özel bölüm eklenecek. Bu özel bölümle, uzay savaş alanı, zanaat okulu gibi içeriklerde oyuna eklenecek.

4. Google Fotoğraflar, Duo ve Allo Uygulamaları Güncellendi
Brezilya'nın Sao Paulo kentinde Google tarafından düzenlenen bir etkinlik ile Google'un servisleri olan Duo, Fotoğraflar ve Allo uygulamaları için bazı güncellemeler ve bu güncellemeler ile beraber bazı yenilikler bulunuyor. Duo tarafında bazı yeni görüşme özellikleri, Allo tarafında çeşitli dosya aktarma yenilikleri ve fotoğraflar kısmında ise kolay paylaşımlar gibi bir takım yeni özellikler göreceğiz. Sohbet uygulaması olan Google Duo isimli uygulama geçtiğimiz Ağustos ayında piyasaya sürülmüş ve videolu sohbet özelliği ile dikkatleri üzerine çekmişti. Ancak gelen yenilik ile Google Duo uygulaması Android ve iOS platformlarında güncellenerek sadece sesli sohbetlere izin verecek.

5. Apple, Workflow Uygulamasını Satın Aldı
Piyasada söz sahibi olan büyük akıllı telefon üreticileri zaman zaman bazı uygulamaları satın alarak daha fazla geliştiriyorlar. Bu gelişime örnek olarak Facebook tarafında bir kamera uygulaması olan MSQRD'i örnek olarak gösterebiliriz. Hali hazırda bir başarı ivmesi kazanan bu uygulamalar üretici firmalardan satın alınarak daha popüler bir hale geliyor. Şimdi ise teknoloji devi Apple, Workflow isimli bir uygulamayı satın alarak portföyüne yeni bir projeyi daha  eklemeyi hedefliyor. Techcrunch kaynağına göderilen bir paylaşım ile anlaşma detaylarıda doğrulanmış oldu.

6. Android Telefondan Arabaya Müzik Aktarmak
En nihayetinde tüm kullanıcılar son model ve teknolojiler ile barındırılmış araba kullanmıyorlar. Ancak herkezin elinde en az bir Android işletim sistemine sahip akıllı telefon bulunuyor. Bu noktada akıllı telefonlardaki müzikleri arabalarında çalmak isteyen kullanıcılar çeşitli sıkıntılar yaşayabiliyorlar. Bizde sizlere akıllı telefonlarınızdaki müzikleri arabalarında doğrudan çalmak için gerekli teknoloji bulunmadığı noktalarda Android telefondan arabaya müzik aktarmak için yapmanız gereken bazı şeylerden bahsedeceğiz.

7. En iyi hikayeye sahip 9 oyun
Geni bir arşive sahip olan oyun dünyasına, her yıl yepyeni yapımlar eklenmeye devam ediyor. Bu yapımlar arasında, senaryosuyla oyun severleri büyüleyen birçok oyun da yer alıyor. 

8. Instagramdan Nasıl Resim İndirilir?
Popüler fotoğraf paylaşım ve sosyal medya uygulaması olan Instagram'da gün içerisinde yüz binlerce fotoğraf paylaşılıyor. Bazı zamanlar kullanıcı beğendiği bir fotoğrafı telefonuna indirmek istiyor. Ancak Instagram'ın resmi olarak böyle bir uygulaması yada ana uygulamasında böyle bir özellik bulunmadığından dolayı, geliştiriciler yardımcı uygulamalar çıkarttılar. Böylelikle kullanıcılar gördükleri ve kaybetmek istemedikleri bir görseli yardımcı uygulamalar aracılığı ile telefonlarına kayıt edebilecekler.

9. YouTube'da Sevilmeyen Bir Özellik Nihayet Kaldırılıyor
Video izleme platformu denince akla gelen popüler site YouTube yeniliklere ve iyileştirmelere devam ediyor. Son olarak hem Mobil hemde Masaüstü platformda aktif olan bu özellik ile kullanıcılar zaman zaman oldukça sinirlenebiliyorlar. Video notları olarak adlandırılan bu sinir bozucu özellik nihayet kaldırılıyor ve onun yerine Son Ekran ve Kartlar ismini verdiği yeni bir özellik devreye girecek. Video notları ile aynı mantıkda işleyen bu özellik ile video sahibi kullanıcıya video içerisinde bağlantı verebilecek ve izleyiciler için çeşitli anketler oluşturabilecek. Bu kaldırılacak olan video notları özelliğinin ne işe yaradığını ve hangi noktalarda olumsuzluk oluşturduğuna bakalım.

10. Yeni God of War oyunu bu yıl içerisinde çıkabilir
Geçtiğimiz yıl düzenlenen  E3 konferansında oyun severlere duyurulan yeni God of War oyunu hakkında, duyuru sonrasında pek fazla haber yayınlanmamıştı. E3 2016'da a oyuna dair pek bir görsel ya da bilgi verilmemişti. Oyunun adının duyurulmasıyla yetinilmişti.  Geçtiğimiz günlerde bu sessizlik, İspanya'da bozuldu. God of War reklamları, geçtiğimiz hafta İspanya'da görülmeye başladı. Geçtiğimiz Cuma günü, İspanya'da babalar günyüdü. Bugüne özel, billboardlarda, God of War posterleri yer aldı ve posterlerde, 'Benim babam, senin babandan daha iyi.' yazıyordu. Oyunun reklamlarının bu kadar erken yayınlanmış olması da, kafalarda sorulara neden oldu. Oyun severler, afişlerin oyunun çıkış tarihinin yaklaşmasına işaret olabileceğini düşündü.

 





PAYLAŞ