Haftanın En Çok Okunan Yazıları - 20.03.2017 - Haberler - indir.com

Haftanın En Çok Okunan Yazıları - 20.03.2017

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-20 19:30:00
Editör : Taha Büyüktaş
Kategori : Donanım

Koskoca haftanın sonunda bütün hafta ne olmuş merak ediyorsanız, merak ettiğiniz her şey burada. 

WhatsApp'a Yazılı Durum Özelliği Geri Geldi!

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp'a geçtiğimiz aylarda yeni bir durum özelliği gelmişti. Söz konusu bu özellik Snapchat'de uzun süredir kullanılan ve Facebook'un Instagram'a kazandırdığı hikayeler durum özelliğiydi. Bu özellik ile kullanıcılar bir durum paylaşıyor ve bu durum 24 saat sonra otomatik olarak kayboluyordu. Ancak birçok kişi tarafından tepkiyle karşılandı ve bu özellik beğenilmedi diyebiliriz. Son olarak Facebook'un mesajlaşma uygulaması olan Messenger'ada gelen bu özellik bakalım nasıl karşılanacak. Durumlar böyle olurken WhatsApp'a oluşan olumsuz geri bildirimlerden ötürü yöneticiler yeni Beta versiyonu ile yazılı durum oluşturma özelliği tekrardan WhatsApp'a getirdiler.

Instagram 'Önerilenler' Özelliğini Aktif Etti

Instagram, bu sabah sessiz sedasız bir şekilde bir kullanıcıyı takip ettikten sonra yeni kullanıcıları takip etmeyi öneren 'Önerilenler' özelliğini aktif etti.Henüz yenilikle ilgili resmi bir açıklamada bulunmayan Instagram, bu özellik ile mobil uygulamasında daha fazla kullanıcının takip edilmesini amaçlıyor.  Instagram mobil uygulamalarında kullanılmaya başlanan özelliği denemek için Mashable hesabını takip ettiğimizde 'Önerilenler' kısmının hemen alt tarafta çıktığını aşağıdaki resimden görebilirsiniz.

Facebook Hikayeler Özelliği Tüm Kullanıcılara Açılıyor

Facebook tüm hızıyla Snapchat'in hikayeler özelliklerini tüm platformlarına eklemeye devam ediyor. Hatırlarsak, ilk olarak Instagram'a hikayeler özelliğini getirmiş ve geliştirmeye de devam ederek canlı yayın yapma özelliği de getirmişti. Şirket bu özellik kopyalama işine Instagram'dan başlayıp Facebook uygulamasına kadar devam ettirmeyi hedefliyor. Öyle ki Facebook bir süredir ana uygulamasında test ettiği bu yeni hikayeler özelliğini tüm kullanıcılara vermeye başladı. Instagram ve WhatsApp sonrasında artık Facebook üzerinden de hikaye paylaşımı yapabileceksiniz.

Tüm Zamanların En Çok İndirilen Android Uygulamaları

Android kullanıcıların her türlü oyun ve uygulama çeşidini bulabildiği Android Google Market 2008 yılında kullanıma girmişti. Google Play Store servisi ise tüm zamanlara ait en çok indirilen oyunları, uygulamaları, filmleri ve müzikleri gibi çeşitli kategorilerin popülerlerini açıkladı. 2012 yılında Google Play Store olarak adlandırılan Google market yoluna emin adımlar ile devam ediyor. İçeriğinde 3 milyondan fazla uygulama barındıran Google Play servisi tüm tarihi boyunca indirilen tüm uygulama, oyun ve diğer hizmetlerindeki istatistikleri açıkladı.

Android Kaldırılamayan Uygulamaları Kaldırmak (Rootsuz)

Yeni bir akıllı telefon aldığımızda içerisinde bizim yüklemediğimiz birçok uygulama görmek mümkün oluyor. Buda üretici firmanın ya reklamını yaptığı yada yararlı bulduğu uygulamaları sistem uygulaması olarak gönderdiğinden kaynaklanıyor. Ancak eskiden bu durum daha fazla iken şimdi üreticilerin bu uygulamaları azalttığını ve ön yüklü uygulamaların az miktarda olduğunu belirtebiliriz. Bizde bu içeriğimizde sizlere Android'li cihazlarda root'suz bir şekilde telefon ile birlikte gelen kaldırılamayan uygulamaları kaldırmak için yapmanız gereken adımlardan bahsedeceğiz.

Styx Shards of Darkness için ilk inceleme puanları geldi

Fransız geliştirici Cyanide tarafından geliştirilen Styx: Shards of Darkness, 14 Mart tarihinde Microsoft Windows , PlayStation 4 ve Xbox One için çıkışını gerçekleştirmişti. Oyunun çıkışının ardından, birçok site tarafından oyunun inceleme puanları 100 üzerinden yayınlandı. Yayınlanan inceleme puanlarına göre oyunun 100 üzerinden ortalaması 71 oldu. Oyuna verilen en düşük puan Cubed3 tarafından 50 ile verildi. Styx: Shards of Darkness'ın aldığı en yüksek puan ise Gamespace tarafından verildi.

Playstation Plus'ın Mart ayı oyunları açıklandı

Üyelerine her ay ücretsiz oyunlar sunmaya devam eden Playstation Plus, bu ayki oyunlarının isimlerini açıkladı. Uygulama son aylarda oyunculardan sunduğu ücretsiz yağımlar doğrultusunda bazı tepkiler alıyordu. Bu ay sunulacak olan oyunlara bakılırsa, oyun severleri eğlenceli ve eski oyunlara göre daha hareketli yapımların beklediği söylenebilir.

Yeni iPhone'lar 4K, HDR ve VR Desteği Sağlayacak

Bilgisayarlarımızda olduğu gibi akıllı telefonlarımızda da grafik birimi olan GPU'lar önemli bir rol oynamaktalar. Mobil platformlarda bulunan GPU markalarından olan PowerVR yeni bir Furian seri grafik yonga setini duyurdu. Bu yeni Inmagination PowerVR Furian GPU serisi ile iPhone modellere 4K ve VR gibi birçok teknoloji desteği gelecek. Şimdi bu yeni nesil GPU biriminin detaylarına bakalım. Bilgisayar tarafında AMD ve Nvidia gibi grafik kart üreticilerinin popüler markaları bulunurken mobil platformda ise Qualcomm, ARM ve Imagination gibi bilinen markalar bulunmakta. Şimdi onlardan biri olan Imagination'un yeni güçlü GPU birimi Furian'a göz atalım.

Not tutmak için en iyi 5 mobil uygulama

Mobil uygulamalar her anlamda kullanıcılara kolaylık sağlamak ve işlerinde yardımcı olmak adına geliştiriliyor. Neredeyse her alanda kullanılabilecek birçok mobil uygulama geliştiriliyor ve sayıları her geçen gün biraz daha artıyor. Bu nedenle, mobil uygulamalar arasında en iyisinin hangisi olduğu konusunda kullanıcılar karar vermekte sıkıntı yaşayabiliyorlar.

Pek duyulmamış 5 harika mobil oyun!

Akıllı telefonların teknoloji dünyasına giriş yapmasıyla beraber, mobil oyuncuların sayısı da artmaya başladı. Son yıllarda neredeyse herkesin elinde olan akıllı telefonların rağbet görmesi, uygulamaların sayısında da artışa neden oldu. Onca uygulama içerisinde kullanıcılar hangisinin iyi hangisinin kötü olduğu konusunda seçim yapmakta oldukça zorluk çekiyor. Eğer yayınlanan mobil oyun belli popülerliğe ulaşamazsa, gün yüzüne de çıkamıyor ve birçok oyun sever henüz keşfedemeden tarihe karışıyor. Mobil oyun severlerin, yüzlerce gereksiz uygulama içerisinde keşfedemediği bazı mobil oyunlardan Android ve iOS için indirilebilecek olan 5 tanesinin isimleri şu şekilde verilebilir.





PAYLAŞ