Haftanın En Çok Okunan Yazıları - 17.07.2017 - Haberler - indir.com

Haftanın En Çok Okunan Yazıları - 17.07.2017

Tahmini Okuma Süresi : 6 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-07-17 14:00:00
Editör : Taha Büyüktaş
Kategori : Donanım

PS 5 2 yıl içerisinde çıkabilir

Bir süredir gündemde adı sık sık geçen PS 5'e dair meraklarda gittikçe daha da artmaya başladı. Konsola dair henüz tam anlamıyla bir açıklama yapılmış değil ve bu durum oyun severlerin yeni PS serisini daha da merak etmesine neden oluyor. Birçok konuda yaptığı yorumlarla tanınan analist Michael Pachter, herkesin merak ettiği oyun konsolu PS 5 hakkında da bazı açıklamalarda bulundu. Analistin söylediğine göre, PS 5 oyun konsolu 2019 ya da 2020 senesinde oyun severlerin beğenisine sunulacak.

 

Ekşi Sözlük Mobil Uygulamaları Yayınlandı

Ülkemizde başarılı girişimlerden birisi olan ve kuruluş tarihi 1999 yılından beri yayın hayatına devam eden Ekşi Sözlük için nihayet beklenen mobil uygulamalar yayınlandı. İnternet üzerinden masaüstü deneyimini uzun yıllarıdır sürdüren ve ülkemizin en popüler sözlük platformlarından birisi olan Ekşi Sözlük'te nihayet gelişen ve kitlesi bir hayli gelişen mobil uygulama platformuna ilk geçişini gerçekleştirdi.  Son gelen haber ile Ekşi Sözlük için hem Android tarafında hemde iOS cephesi için mobil uygulamalar yayınlandı. Mobil uygulamanın içeriğine baktığımızda ise tıpkı masaüstü platformda olduğu gibi yeşil ve beyaz renk tonlarının sahip olduğu bir tasarım tercih edilmiş durumda.

 

GTA Online'a güncelleme geldi

GTA Online oyuncuları için, oyunun rekabetçi moduna birçok yenilik getirildi. Oyuna getirilen yenilikler arasında en dikkat çekenlerden biri olan ve hızı saatte 204 kilometreye kadar ulaşan süper araba Dewbauchee Vagner heyecanla karşılandı. Grotti X80 Proto ve Progen T20 gibi oyunda bulunan diğer süper arabalara benzer şekilde Dewbauchee Vagner, sadece Legendary Motorsport'tan alınabiliyor.

 

PS4 oyunları PC'ye geldi

PS 4 platformu için yayınlanan birçok oyun, maalesef PC oyuncuları tarafından oynanamıyor ve PC oyuncularının en çok muzdarip olduğu konulardan birisi de bu. Geçtiğimiz aylarda bu duruma çözüm, PS Now sisteminden gelmişti. PS Now, geride bıraktığımız aylarda PC oyuncularına PS 3 oyunlarını oynama imkanı sundu. Oyuncular, bu hizmetten oldukça memnun kalmıştı. Şimdi, daha da sevinilecek bir haber verildi ve PS 4 oyunlarının da PC platformunda oynanabileceği açıklandı. Birçok PS 4 oyununu PC'de destekleyen PS Now sistemine, bu hizmetten faydalanabilmek adına aylık 20 dolar yatırılıyor. İlerleyen zamanlarda da, yeni PS 4 oyunlarının da PC platformunda destekleneceği söyleniyor. Türkiye'de henüz kullanılamayan PS Now sistemi, yüksek kaliteli bir internete de gereksinim duymuyor. Bazı oyuncular, sisteme VPN ile dolaylı yoldan sisteme bağlanabiliyorlar. PC'de oynanabileceği açıklanan oyunlar arasında, God of War 3 Remastered, Killzone Shadow Fall, F1 2015 gibi sevilen oyunlar bulunuyor.

 

WhatsApp'a Yeni Dosya Format Destekleri Geldi

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp için bir süre önce yaptığımız haber ile şirketin daha fazla dosya uzantısı desteği getireceğini haberlerimizde belirtmiştik. Şimdi ise söz konusu bu uygulamaya yayınlanan güncelleme ile yeni bazı dosya format ve seçenekler getiriliyor. Normal şartlarda WhatsApp üzerinden karşıdaki arkadaşınıza PDF dışında bir dosya göndermek mümkün olmuyordu. Ancak gelen destek ile artık PDF dışındaki dosya türlerini de göndermek mümkün bir hal aldı. WhatsApp?ın resmi internet sitesinin paylaştığı detaylara göre karşı tarafa gönderilen dosya boyutu noktasında 100 MB?lık bir sınır getirilmiş durumda.

 

Temmuz 2017 Alınabilecek En İyi Telefonlar

Akıllı telefonlar gelişmeye ve donanımsal anlamda güçlenmeye devam ediyorlar. Ancak bazı zamanlar birbirlerine oldukça tasarımsal benzerlikler oluşturan bu modeller kullandıkları teknik detaylar ile birbirlerinden ayrılıyorlar. Bu kapsamda her sene çıkan yeni nesil akıllı telefonların fiyatlarıda yükselmeye devam ediyor. Bizde sizlere bu içeriğimizde boyut, fiyat ve teknik detaylar anlamında 2017 Temmuz ayı ile beraber alabileceğiniz en uygun fiyatlı akıllı telefonlar ve güçlü akıllı telefonları listeledik. Telefonlar boyut, fiyat ve genel teknik anlamda kategorilendirilmiş durumda. Şimdi gelin 2017 telefon önerilerine geçelim.

 

Yandex ve Uber Yeni Bir Ortaklık İmzaladı

Ülkemizde ve dünyanın birçok sayılı ülkesinde aktif olarak kullanılan özel taksi hizmeti olan Uber cephesinden yeni gelişmeler mevcut. Arama motoru şirketi olan Yaxdex'in Yandex.Taxi  servisi ve Uber yaptığı anlaşma ile 6 ülkedeki faaliyetlerini birleştirme kararı aldı. Bu iki büyük markanın yaptığı ortaklık ile ortaya yeni bir araç paylaşım modeli çıktı diyebiliriz. Bu birliktelik ile beraber hizmet verilecek ilk ülkeler ise Rusya, Ermenistan, Beyaz Rusya, Gürcistan, Azerbaycan ve Kazakistan oldu. Rusyada kullanılan çevrimiçi taksi uygulaması olan Yandex Taxi ile sürücülü araç kiralama şirketinde önde gelen şirketlerden olan Uber arasında büyük bir anlaşma söz konusu oldu diyebiliriz.

 

Samsung Galaxy Note 8 Çizimleri Ortaya Çıktı

Samsung?un merakla beklenen en yeni amiral gemisi modeli olan Galaxy Note 8 hakkında her geçen gün gelen iddialar ve sızıntılar artmaya  devam ediyor. Geçtiğimi zamanlarda ortaya çıkan görsellere ek olarak şimdi ise daha net olan ve Note 8 olduğu iddia edilen çizim görüntüleri yayınlandı. Daha önceki ortaya çıkanlara göre ön ve arka yüzeyi benzerlik gösteren bu çizimlerin yanlarıda gözükebilir durumda oluyor. Bu noktada tuşların ve girişlerin nerede olduğuna dair yeni fikirler edinebilir olacağız. Bildiğiniz üzere Samsung?un S serisi haricinde güçlü modelleri olan Note  serisinin 7 ile patlama sorunları oluşmuş ve şirket modelleri piyasadan geri çekmişti.

 

Mass Effect Andromeda'ya 1.09 güncellemesi geldi

Yüksek beklentilerle çıkması beklenen oyunlardan Mass Effect Andromeda, çıkışından sonra oyuncuları hayal kırıklığına uğratmıştı. Oyunun henüz beta sürecinden itibaren başlayan şikayetler, çıkışından sonra daha da artınca, kısa sürede oyuna bir güncelleme yayınlandı. Bu güncelleme sonrasında, şikayet edilen yüz animasyonları ve diğer teknik hatalarda bir takım iyileştirmelere gidilmiş olsa da, yine oyuncular tatmin edilemedi ve Mass Effect Andromeda bu nedenle beklenen etkiyi yaratamadı. Geliştiriciler, oyuncuların şikayetlerini dikkate alarak, oyuna güncelleme getirmeye devam ediyor. Son olarak yeni bir güncelleme daha geldiğine dair bilgi verildi ve güncellemede yine iyileştirmeler yapıldı.

 

Samsung Galaxy Note 8 Tanıtım Tarihi Belli Oldu

Tüm teknoloji severlerin ve takipçilerin merakla beklediği Güney Koreli şirket Samsung'un yeni amiral gemisi olan Galaxy Note 8 modeli hakkındaki tanıtım tarihi belli oldu. Kore kaynaklı The Bell tarafından ifade edilen bilgilere göre Galaxy Note 8 modeli daha önceki nesil Note serisi telefonlarda olduğu gibi New York'ta gerçekleşecek olan Galaxy Unpacked etkinliğinde ortaya çıkacak. Hali hazırda cihaz hakkında birçok söylenti ve özellikleri hakkında iddialar yer alırken bizde sizlere bu bilgileri aktarmaya devam ediyoruz. Samsung bu noktada Galaxy Note 7'de yaşanan patlama sorunlarını telafi etmek adına Galaxy Note 8 üzerinde büyük bir önem göstererek cihazı üzerindeki testleri sürdürüyor.





PAYLAŞ