Hacking Team Siber Saldırıya Uğradı! - Haberler - indir.com

Hacking Team Siber Saldırıya Uğradı!

Tahmini Okuma Süresi : 0 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-07-06 18:00:36
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Teknoloji

Hükümetlere hizmet veren ve istihbarat sağlayan İtalya merkezli Hacking Team hacklendi. Da Vinci hackleme yazılımının geliştiricisi olan Hacking Team bu kez hack'leyen değil hack'lenen taraf oldu.

Dün gece şirketin resmi Twitter hesabının ele geçirilmesi ile başlayan saldırıda şirketin bünyesinde bulunan 400 GB boyutunda veri çalındı. Pek çok ülkeye ait dahili dökümanlar, kaynak kodları, müşterilerin e-posta iletişim bilgileri ve şifreleri gibi önemli bilgiler internette paylaşıldı.

DaVinci adı verilen uzaktan yönetim bazlı casus yazılımı ile hükümetlerin dosya, e-posta gibi yazılı ayrıca mobil ses iletişimi başta olmak üzere, internetten yapılan ses tabanlı iletişim kanallarına izlemesine olanak sağlayan Hacking Team'in bir kaç çalışanının zayıf şifreler kullanması nedeniyle saldırıya uğradığı belirtildi.

Hack ile ele geçirilen müşteri listesinde bulunan ülkeler Avustralya, Kolombiya, Meksika, Malezya, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Özbekistan, Polonya ve Macaristan ve son olarak Türkiye bulunuyor.





PAYLAŞ