Güvenilir Mobil Mesajlaşma Uygulaması Threema - Haberler - indir.com

Güvenilir Mobil Mesajlaşma Uygulaması Threema

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Uygulama

İsviçre merkezli bir girişim olan Kasper Systems tarafından geliştirilerek mobil platformlarda yayınlanan Threema, gizliliğine önem veren kullanıcılar için tavsiye edebileceğimiz güvenilir bir mobil mesajlaşma uygulamasıdır.

En üst düzey güvenlik önlemleri çerçevesinde kullanıcıların gizliliklerini ve mesaj verilerini koruyarak birbirleriyle iletişim kurmalarını sağlayan Threema, diğer mesajlaşma uygulamalarından farklı olarak kullanıcıların birbirlerini Threema ID olarak adlandırılan özel ve şifrelenmiş bir kod yardımıyla bulmasını sağlıyor. 

Threema'ya göre bu yöntem her ne kadar kullanıcılar için güvenli gibi görünse de yeterli bir önlem değil. Zira daha üst düzey koruma önlemi olarak şirket karşıdaki kullanıcının ekranındaki QR kodu da tarayarak mesajlaşmak istenilen kişileri uygulamaya eklemenizi öneriyor.

Threema App

Özel bir şifreleme algoritması kullanılarak geliştirilmiş olan uygulama sayesinde gönderdiğiniz ya da aldığınız mesajlar siz ve arkadaşınızın haricinde hiç kimse tarafından görülemediği gibi bu noktada şirket güvenlik tedbiri olarak bir adım daha ileriye gitmiş durumda.

Öyle ki; uygulama üzerinden gönderilen ya da alınan mesajlar İsviçre'de bulunan sunucular üzerinden gönderilmekte ve hatta bu sunucularda görev yapan operatörler tarafından bile görülememektedir.

Tüm bunların yanı sıra resim gönderme, video gönderme ve konum bilgileri paylaşma gibi özellikleri de kullanıcılara sunan Threema, özellikle çevrimiçi gizliliğine ve güvenliğine önem veren kullanıcıların tercih etmesi gereken bir uygulama olarak ön plana çıkıyor.

Ücretli bir şekilde kullanabileceğiniz Threema'nın Android, iPhone ve iPad uygulamalarını aşağıdaki bağlantılar aracılığıyla cihazınıza indirebilir ve hemen arkadaşlarınızla güvenilir bir şekilde mesajlaşmaya başlayabilirsiniz.





PAYLAŞ