Güney Kore'nin En Büyük Havaalanı Akıllı Robotlara Emanet - Haberler - indir.com

Güney Kore'nin En Büyük Havaalanı Akıllı Robotlara Emanet

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-08-03 09:00:39
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Teknolojinin hayatımızın her alanına girmesiyle beraber üretici firmalardan farklı yapıya sahip elektronik cihazlar görür olmaya başladık. Bu noktada akıllı telefon pazarında adı bir hayli sık anılan LG cephesinden havaalanları için robotlar geliştirilmeye başlandı. LG'nin bu yeni akıllı robotları Güney Kore'nin en büyük havaalanı olan Incheon Uluslararası Havaalanı'nda görev sunmaya başladı. Havaalanı üzerinde resmi olarak 21 Temmuz'dan beri kullanılmaya başlanan bu yeni akıllı robotlar rehber robotları, temizlik robotları şeklinde ayrılıyorlar. Bu robotların ilk testleri ve deneme aşamaları Şubat ayı ile beraber başlamıştı diyebiliriz.

Güney Kore'ye yolculuk yapan yolcuların bileceği olan bu rehber robotlar, havaalanı içerisinde dolaşarak yolculara ve ziyaretçilere bilgiler aktarıp yardımcı olabiliyor. Temizlik robotları ise çevreyi her an temiz tutabilmek için hazır olarak bekliyor.  Bu havaalanından her yıl yaklaşık olarak 57 milyon yolcu geçiyor ve bu robot teknolojisi sayesinde kullanıcılar ve yolcular kolaylıkla havaalanı işlemlerini yaptırabiliyorlar. Şubat ayında beta testleri süren ve 21 Temmuz'da deneme hizmeti başlayan bu yeni girişim ile daha teknolojik bir yolculuk imkanı sunuluyor. 5 Aylık bir dönem boyunca robotların ince ayarları yapıldı ve toplanan beta test deneyimleri sonucunda robotun performansı çalışmalar ile iyileştirildi.

LG'nin bu Rehber Robotları havaalanı bölgesinde en fazla kullanılan dil olan İngilizce, Çince, Japonca ve Korece dillerini sesli olarak yanıt vererek yolculara yardımcı olabiliyor. Robot yazılımsal sistemi ile beraber havaalanı merkez sunucusuna bağlantı gerçekleştirerek uçak iniş zamanları ve dükkan yerleri gibi bilgileri kullanıcılara aktarabiliyor. Bilet tarama sistemi ile uçak biniş saatiniz kapı numarası gibi çeşitli ayrıntılarıda alabiliyorsunuz. Yürüme sürenizide tahmin edebilen bu robot kapıya tahmini varış sürenizi hesaplayabiliyor.

Temizlik robotları ise güçlü temizlik performansı ile otonom yol bulma becereside devreye girerek nesne algılama yeteneğine sahip durumda. En fazla temizlik ihtiyacı gereken yer belirtilerek bunlar veri tabanında saklanıyor ve bu robotlar o alanlarda yüksek performans sergiliyor. LG cephesinden bu konu ile alakalı yakın zamanda diğer ticari faaliyet gösteren yerlerde benzer girişimleri olması bekleniyor.





PAYLAŞ