Güney Kore kripto paraları yasakladı! - Haberler - indir.com

Güney Kore kripto paraları yasakladı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-12 16:13:06
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Son dönemlerde gündemi en sık meşgul eden konulardan biri olan kripto paralar, günden güne daha da popülerlik kazanıyor. Bazı ülkeler kripto paralara ağırlık verirken, bazı ülkelerden tepki geldiği de oldu. Ülkemizde, diyanet tarafından kripto paralar hakkında olumsuz açıklamalar yapılmıştı. Kripto paralara yeni bir darbe de Güney Kore'den gelecek. Güney Kore Adalet Bakanlığı tarafından, kripto paralara dair yapılan açıklamada, kripto paraların yasaklanması için hazırlık içerisinde oldukları öğrenildi.

Güney Kore, ülke genelinde kripto paraların yasaklanması için yasa hazırlığı içerisinde olduğunu açıkladı. Güney Kore Gwachean hükümeti tarafından alınan kararda, Güney Kore'nin yeni yıl toplantısı esnasında 'Güney Kore'deki kripto para ticaretinin gittikçe kumar oynamaya benzedi.' denildi. Adalet Bakanı Park Sang Ki, konuyla alakalı açıklamada bulundu. Dünya genelinde en büyük kripto para piyasasına sahip olan Güney Kore'ye dair, bakanlık tarafından yapılan açıklama, kripto para piyasasında düşüş yaşanmasına neden oldu.

Güney Kore Adalet Bakanı Park Sang Ki, getirilen yasakla ilgili yaptığı açıklamasında; 'Adalet Bakanlığı kripto para piyasasının genel ekonomiye oldukça az katkı yapması ve bireysel yatırımcıları zarara sokması sebebiyle yeni bir tasarı hazırladı. Ülke genelinde birçok kişi blockchain (blok zinciri) teknolojisi ile bağlantılı olarak kripto para piyasasının büyüme potansiyeline sahip olduğu görüşünü savunurken, fiyat dalgalanması ve işlem yöntemi nedeniyle bu piyasanın olumsuz yan etkileri olabilir. Bu sebeple Güney Kore hükümeti halkı kripto para piyasasının etkileri hakkında uyarmaya devam edecek.' ifadelerini kullandı.





PAYLAŞ