Google'ın Toronto'da akıllı bir şehir inşa etme planı varmış - Haberler - indir.com

Google'ın Toronto'da akıllı bir şehir inşa etme planı varmış

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-19 13:50:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Sidewalk Labs web sitesi üzerinden elde edilen belgeler yepyeni bir projeye ışık tutuyor. Toronto'da akıllı bir mahalleye yönelik vizyonu açıklayan 200 sayfalık bir belge olarak karşımıza çıkıyor. İçinde çimenlik parklar, modüler binalar ve dağıtım robotları bulunan yeraltı tünelleri ve içinde internet kablosu bulunan sıcak, cennet gibi bir topluluk gösteren resimlerle dolu. Metin, arabalardan arınmış ve karbon ayak izini azaltmaya kendini adamış "gerçekten eksiksiz bir topluluk" profilini tanımlıyor. Her şeyin temelinde, kentin tasarımını anlamak ve geliştirmek için gerekli olan verileri toplamak için gürültü, trafik ve kirliliği izleyebilen bir algılayıcı ağı yer alıyor.

Sayfalar arasında gezinerek, Ontario Gölü kıyılarını yeniden canlandırmak için şirketin Google ebeveyn Alfabesinin bir dalı olduğunu nasıl seçtiğini görmek çok kolay. Geçtiğimiz iki yıl boyunca Sidewalk Laboratuvarlarının neler yapacağını  özetleyen bir rüya gibi ama titizlikle tasarlanmış bir proje.

Proje, 2014 yılında Google'ın yönetim kurulu başkanı Eric Schmidt tarafından Dan Doctoroff'a gönderilen bir e-posta ile başladı. Konu satırında "Geleceğin Şehri" okundu. Doctoroff, terminal iş, haber tel hizmeti ve gazetecilik girişimleri için bir şemsiye şirketi olan Bloomberg LP'nin başıydı. Daha önce Michael Bloomberg ile birlikte New York'un belediye başkan yardımcısı olarak ekonomik kalkınma ve yeniden inşası için çalışmıştı. Schmidt, Doctoroff'un Google kurucularından Larry Page ve Sergey Brin ile tanışıp tanışmadığını ve akıllı şehirler hakkındaki düşüncelerini dinleyip dinlemeyeceğini öğrenmek istedi. Ancak perde arkasında, şirket teknoloji ve kentsel yaşamı iyileştirmek için nasıl kullanılabileceği hakkında daha geniş konuşmalar yapıyordu. Page ve Brin çok hevesliydi ancak şehirleri teknoloji kadar anlayan bir uzmana ya da bir çeşit lidere ihtiyaç duyduklarını biliyorlardı. Doctoroff ile yaptıkları konuşmalar verimli geçti ve 2015 yazında Sidewalk Labs dünyaya duyuruldu. Page, ' teknolojinin şehirleri daha yaşanabilir, esnek ve canlı bir hale getirmeye yardımcı olabilecek tüm yollar nedeniyle inanılmaz bir fırsat hissi hissediyorum', dedi.

 

İki ay sonra Google, Google'ı bir iştiraki haline getiren yeni bir iş yapısı ve dağıtım uçakları ve yaşam uzantısı, bağımsız işletmeler de dahil olmak üzere pek çok projesini duyurdu. Sidewalk Labs başlangıçtan "yeni bir şirket" oldu, ancak bu şirket karışıklığı uzun vadeli, deneysel bir bahis olarak konumunu sağlamlaştırdı.

Doctoroff ve ekibi önümüzdeki iki yıl boyunca 100'den fazla kentsel girişimi incelediler. Bu, Mart 2017'de başlatılan Waterfront Toronto projesi için hazırlık niteliği taşıyordu. Kanada Hükümeti'nin desteğiyle Toronto şehri, Doğu Rıhtımı boyunca yaklaşık 750 hektarlık bir araziyi yeniden inşa etmek ve yeniden canlandırmak için bir ortak arıyordu. İlk aşama veya pilot, merkez ticaret bölgesine yakın 12 dönümlük bir alan olan Quayside olacaktır. Çeşitli yerel ve uluslararası firmalar, Sidewalk Labs dahil olmak üzere teklifler sundu. 17 Ekim 2017'de, Alfabe'ye ait olan şirket, teklifi kazandığını ve projeye yeni bir isim verdiğini duyurdu: Sidewalk Toronto





PAYLAŞ