Google'ın SMS'i ortadan kaldıracak yeni adımı - Haberler - indir.com

Google'ın SMS'i ortadan kaldıracak yeni adımı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-20 17:50:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Mobil işletim devi Android'in üreticisi Google, Lollipop sürümü ile beraber mesajlaşma servisleri arasında bazı girişimlerde bulunmuş ancak iMessage ve WhatsApp kadar başarılı olmamıştı. Şimdi ise Google Chat adlı mesajlaşma aracı ile bu alanda bir yükselişe geçmek istiyor. Google'ın yeni mesajlaşma serivisi olarak nitelendirilen Google Chat, sektörde mesajlaşma standartına sahip olacak. Apple'ın iMessage servisine rakip olması beklenen Chat uygulaması Zengin İletişim Servisleri kapsamında bir mesajlaşma servisindeki tüm özelliklere sahip olacak.

Ayrıca Google'ın bu mesajlaşma uygulaması Chat, sadece Android değil diğer platformlara da destek sunacak ve bu alanda Apple'ın iMessage uygulamasına bir üstünlük sağlamış olacak. Ancak gizlilik noktasında ise Chat uygulamasının geride kalacağını söyleyebiliriz. Yeni Google Chat WhatsApp ve iMessafe gibi uçtan uca şifreleme sistemine sahip olmayacak ve bu sayede 3.kişilerin içeriklerinizi okuyabileceği anlamına geliyor diyebiliriz. Google'ın bu noktada gizlilik için hamlelerde bulunması bekleniyor.

Tüm platformlara sunulması beklenilen Chat uygulaması iyi bir başarı yakalar ise Apple'ın iMessage ile bir hamlede bulunması bekleniyor.





PAYLAŞ