Google'ın sizi izlemesini nasıl engellersiniz ? - Haberler - indir.com

Google'ın sizi izlemesini nasıl engellersiniz ?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-14 14:30:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Dünyada en çok kullanılan arama platformlarından biri olan Google herkesin günlük hayatında her an kullanabileceği bir platform. Google bilgisayar bilimi olarak üst düzeyde dizayn edilmiş ve geliştirmiş kullanıcılara yönelik bir arama motoru olmakla beraber, kendi içinde birçok araçları barındırıyor. Dünyanın en çok kar eden şirketleri arasında yer alan Google kendini sürekli güncelleyerek yeni teknolojileri hayatımıza sunuyor.  Kullandığımız ve oldukça güvendiğimiz Google bizim her anımızı izliyor. Google bize bu hizmetleri  ücretsiz sunmuyor. Karşılığında bizi izliyor ve kişisel bilgilerimizi kopyalayarak şahsi bilgilerinizi, davranışlarınızı, hobilerinizi, nerelere gittiğinizi, ne izlediğinizi, hatta işi üst boyuta taşırsak "aileniz" için internetten neler satın aldığınızı veri merkezinde depoluyor. Google konu ile ilgili bilgiler anonim toplandığını söylüyor. Kullanıcılar Google' nin kişisel adımları takip etmesini bazı yapacağı işlemler ile engelleyebilir.

  1.  Gmail hesabınız ile giriş yapın. Daha sonra Google Hesabım sayfasını açın.
  2.  Google Hesabım sayfasında, Kişisel bilgiler ve gizlilik bölümü yer alacak. Bu bölüme tıklayın.
  3.  Gizlilik sayfasından ise Etkinlik Kontrolleri bölümüne girin.
  4.  Etkinlik Kontrolleri bölümünde; Web ve Uygulama Etkinliği, Konum Geçmişi, Cihaz Bilgileri, Konuşma ve Ses Etkinliği, YouTube Arama Geçmişi ve YouTube İzleme Geçmişi seçenekleri yer alacak. Bunları pasif hale alarak izlemeyi duraklatabilirsiniz.
  5.  Şimdi sıra geldi Google'ın kişiselleştirilmiş reklam özelliğini kapatmaya. "Kişisel bilgiler ve gizlilik" bölümünden Reklam Ayarları seçeneğine tıklayın.
  6.  Reklam Ayarları bölümünde yer alan "Reklam Kişiselleştirme" seçeneğini pasif olarak değiştirin.




PAYLAŞ