Google'ın klavye uygulaması Gboard, 500 milyon indirme sayısını aştı - Haberler - indir.com

Google'ın klavye uygulaması Gboard, 500 milyon indirme sayısını aştı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-09 12:39:56
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Google kısa bir süre önce kullanıcılarına yeni bir özelliğini sunarak Gboard adındaki Google Klavye uygulamasını tanıtmıştı. Bir ay önce çıkan bu yeni uygulama, kullanıcılar tarafından beğeni toplamayı başaran bir uygulama oldu. Google Play Store üzerinden ulaşılabilen bu uygulama, çıktığı andan itibaren gördüğü büyük ilgi sonucunda, şimdi gündeme oturmayı başardı. Google'ın yeni klavye uygulaması, çıktığı günden bugüne 500 milyon indirilme sayısına ulaştı. Bu durumda Google tarafından yayınlanan son güncellemenin de etkisi büyük oldu.

Bir ay önce piyasaya sürülmesiyle beraber, bu kısa sürede büyük ilgi görmeyi başaran Google Gboard klavye uygulaması, kullanıcılarına 120 farklı dil desteği de sağlıyor. Sahip olduğu farklı GIF ve emojilerle, en güçlü ve en kapsamlı klavyeler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Birçok anlamda kullanıcılarına kolaylık sağlayan klavye, sormak istenilen birçok sorunun yanıtına kullanıcılarını ulaştırıyor. Örneğin; klavye açıkken arama çubuğuna hava durumu, trafik yoğunluğu ve benzeri merak ettiğiniz şeyleri yazıp sorduğunuz takdirde, size konuyla alakalı bilgi sunuluyor. Klavye sözlüğüne manuel sözcük ekleme imkanı var ve bununla beraber otomatik düzeltme özelliğine de sahip.

Gboard'da beğenilen özelliklerden birisi de kaydırarak yazı yazabilme özelliği oldu. Bu özellik sayesinde kullanıcılar parmaklarını harften harfe kaydırarak istedikleri kelimeyi daha hızlı şekilde yazabiliyorlar. Gboard, bu işlem esnasında yazmak istediğiniz kelimeyi harf geçişlerinize göre tahmin ederek ekrana getiriyor. Kullanan kişilerin genellikle olumlu dönüşler yaptığı Gboard klavyeyi, Google Play Store üzerinden edinebilirsiniz.





PAYLAŞ