Google'ın ilk nesil Pixel telefonları hakkında şok iddia - Haberler - indir.com

Google'ın ilk nesil Pixel telefonları hakkında şok iddia

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-09 16:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Bazı cihazlar henüz piyasaya çıkarken, kutu açılışında problemli olabiliyor. Bu da kullanıcıları mağdur eden bir durum oluyor. Bu şekilde çok fazla cihazla karşılaşılmıştı. Bunlardan bir tanesi de Google'ın Pixel cihazı olmuştu. Cihazı alan kullanıcılar bir takım teknik sorunlardan söz etmişlerdi. Bunlardan bir tanesi, cihazdaki mikrofon hatasıydı. Daha öncesinde LG şirketine, G4'te ve V20'de bulunan sistemin açılmaması problemi nedeniyle dava açılmıştı. Benzer bir dava şimdi de Google'a açılacak. Google'ın Pixel cihazlarında, kullanıcıların mikrofon hatasından şikayet ettiği biliniyordu. Google'ın da bu durumdan haberdar olduğu ve buna rağmen cihazın satışlarını durdurmadığı iddia edilince, Google'a dava açılacağı haberi gündeme geldi.

Google'ın, ilk nesil Pixel telefonlarında yaşanan mikrofon hatası, şirkete dava açılmasına neden olacak. Pixel cihazlarının mikrofon bileşeninde bir hata olduğu haberi daha öncesinde kullanıcılarında şikayetleriyle gündeme gelmişti. Google'ın da bu sorunu bilmesine rağmen, cihazın satışlarını durdurmadığı iddia ediliyor. Kullanıcılar bu durumdan mağdur olduklarını ifade ettiler ve Girard Gibbs LLC hukuk bürosu aracılığıyla şirkete dava açıldı. Daha önce yine bir teknik problem nedeniyle LG'ye dava açılmıştı ve yine davaya baka isim Girard Gibbs davanın kazanı olmuştu.

Google Pixel ve Pixel XL cihazlarında var olan hata nedeniyle, Google Mart 2017'de açıklama yapmıştı. Açıklamasında lehimde bir çatlak oluştuğunu ve bu nedenle mikrofonlardan birinin arıza yaptığını söylemişti. Buna karşılık olarak, şirket bu problemi yaşayan kullanıcılara, garanti kapsamında cihaz değişikliği önerisinde bulundu. Fakat cihaz değişikliğine gidilse de değiştirilen cihazlarda da aynı problemin olduğu görüldü. Bunun sonucunda şirkete dava açıldı ve Google henüz konuyla alakalı bir açıklama yapmadı.





PAYLAŞ