Google'ın bilinmeyen özellikleri - Haberler - indir.com

Google'ın bilinmeyen özellikleri

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-08 09:25:24
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

1998 yılından bu yana hayatımızda olan ve en çok kullandığımız arama motorları arasında yer alan Google'da aylık ortalama 11 bin 944 milyardan fazla arama yapılıyor. İnsanların gün içinde sıklıkla ziyaret ettiği bu sitede bilmediğiniz eğlenceli şeyler de bulunuyor. Google arama motoru ve hizmetlerinin birçoğunda çeşitli espriler, az bilinen enteresan ve ilginç özellikler yer alıyor.  Arama motoru, birçok kişinin bilmediği kendimi şanslı hissediyorum bölümü ile ziyaretçilerine eğlenceli zaman geçirme fırsatı tanıyor. İşte bilmediğimiz eğlenceli Google özellikleri;

Sonsuz Arama

Google'da hiç bitmeyen bir arama yapabilmeniz mümkün. Arama çubuğuna yazacağınız 'Recursion' kelimesi ile Google'ı sonsuz bir döngü içerisine sokabilirsiniz.

Pong Oyunu

Google'ın arama motoru ile belki de birçoğumuzun çocukluk oyunu olan  Pong oynayabileceğinizi biliyor muydunuz' Arama çubuğuna 'Atari Breakout' yazarak arama yaptığınızda, sayfa birden pongoyununa dönüşüyor.

Chuck Norris

 Yukarıda Google nin bize çeşitli espirileri olduğundan bahsetmiştik. Oynadığı filmler ve esprileri ile tanınan Chuck Norris, Google'da oldukça farklı sonuçlar ile bizi şaşırtabiliyor. Kendimi şanslı hissediyorum bölümüne 'Find Chuck Norris' yazarsanız, Google size 'Siz Chuck Norris'i bulamazsınız, o sizi bulur' mesajı ile karşılık veriyor.

Ekran Döndürme

Google arama ekranını tek cümle ile saat yönünde döndürebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey arama çubuğuna 'do a barrelroll' yazıp, ekranı izleyebilirsiniz.





PAYLAŞ