Google'dan Zararlı İçerikler İçin Yeni Hamle Geldi - Haberler - indir.com

Google'dan Zararlı İçerikler İçin Yeni Hamle Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-07-19 22:30:39
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

İnternet ve teknoloji devi olan Google, kullanıcı güvenliğini her zaman ön planda tutarak bu yönde çalışmalarını sürdürüyor. Şimdi ise şirket kullanıcılar tarafından yanlışlıkla yüklenebilecek olan zararlı yazılımların önüne geçilecek. Bu noktada kullanıcılara çeşitli uyarılar yapılarak eklentiler için de yeni bir doğrulama sistemi getiriliyor. Google eklentilerin çalışması için servise bağlanmayı zorunlu kılacak ve bu sayede eklentiler daha yakından izlenerek bu sayede oluşabilecek zararların önüne geçecek. Şüpheli gözüken bir uygulama için ise hemen aksiyona geçerek gerekli önlemi ve temizliği yapabilecek.

Geçtiğimiz mayıs ayında gerçekleşen Google Drive saldırısı sonrasında Google'ın bu gibi temel değişiklikler gerçekleştirdiği düşünülüyor.  Söz konusu saldırı ile kullanıcılara bir katkıda bulunmaları için davet gönderilmiş ve bu zararlı içerik Google Docs adlı bir klasörde yer almıştı. Birçok kullanıcı ise bu içeriğe inanarak erişim izini vermiş ve zarar görmüşlerdi. Erişim iznini kolay bir şekilde alan bu zararlı yazılım ise kişi adres defterinde yer alan herkese aynı talebi göndermiş ve bu sayede bu zararlı yazılımın hızlıca yayılması sağlanmıştı. Bu eklenti ise bir süre sonra fark edilerek Google tarafından kara listeye alındı.

Bu tarz saldırıların olmaması ve önüne geçilebilmesi için Google anonim eklentiler için Google hesaplarına bağlanılmasını zorlaştıracak. Yeni sistem ile beraber uygulama ve veriye erişim olduğunda kullanıcılar direkt olarak uyarılacak. Bu zararlı içerikler hem Google hemde diğer alanlarda ciddi sorunlar açabileceği için Google'ın böyle bir çalışma yaptığı düşünülüyor. Bakalım şirket daha ne gibi önlemler alacak göreceğiz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ