Google'dan Yeni İşletim Sistemi: Fuchsia - Haberler - indir.com

Google'dan Yeni İşletim Sistemi: Fuchsia

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-08-18 09:08:26
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım

      Dünyanın en çok takip edilen arama motoru, aylık hatta günlük yeni ve güncel programlarla birlikte oldukça etkileyici çalışmalara imza atıyor. Google tarafından geliştirilmiş olan çok sayıda işletim sistemi Chrome OS, Android, Chromecasts ve benzer sistemlerin ortak bir özelliğe sahip olduğunu hatırlatmak gerek. Linuxçekirdekliler olarak karşımıza çıkan ve uzun zamandan beri bize yardımcı olan sistemler, aslında son derece özel bir çalışma ürünü. Linux yıllardır Google arama motorunun bu zaman kadar güvenerek kullandığı donanımlarının arkasında bulunuyor ve bu alandaki teknoloji gelişimine önemli oranda destek sağlıyor. Son derece iddialı çalışmalarla gelişimini sürdüren Google, bakalım işletim sistemleri konusunda ne gibi yeni adımlar atmayı planlıyor.

     Her ne kadar çok yönlü kullanılsa da Linux bazı eksiklikleriyle de çoğu zaman gündeme gelmiş durumda. GPS üniteleri gibi gömülü olan sistemler ve özellikle araçlarda bulunan multimedya ekranları, buna örnek olarak gösterilebilir. Son dönemlerde ise Google, hazırladığı işletim sistemleri ile donanım sistemlerini daha olumlu bir noktaya taşımaya hazırlanıyor. Fuchsia buna benzer işletim sistemlerinden daha farklı bir çalışma olarak dikkat çekecek. Magnet adlı çekirdek sistemini bünyesinde bulunduran Fuchsia, hem gömülü donanım sistemlerinde hem de bilgisayarlarda kullanıldığı gibi akıllı telefonlar için de gerçekten tercih edilecek sistemlerden birini temsil ediyor. Çok yönlü kullanılacak ve mobil sistem içinde gelişimle büyüyecek olan bu yatırımlar, gelişmiş tarayıcı Google için yine artı bir puan olacak.

      Her ne kadar bazı eksiklikleri ile gündeme gelse de Fuchsia henüz yolun başında sayılır. İlerleyen zamanlardaki gelişim süreci, açıkları kapatmak adına bir fırsat ortaya koyabilir. Google ve ardı arkası kesilmeyen gelişim boyutlu adımları, her an için insanları şaşırtmaya hazır bir görüntü çiziyor.  Yakın zamanda Chrome OS ile Android sistemi bırakması beklenen Google, daha sonra yoluna Fuchsia ile devam edebilir. Zaman geçtikçe bu konuda beklentinin daha da arttığını söyleyebiliriz. Aslında bu konuda akıllara gelen bir diğer ihtimal, Android'in yükünü hafifletmesi için Fuchsia'yı devreye sokmak olabilir. Benzer bir uygulamayı Samsung Tizen OS ile görmüştük.

 





PAYLAŞ