Google'dan Uygulama Kullanımını Artıracak Yeni Reklam Modeli - Haberler - indir.com

Google'dan Uygulama Kullanımını Artıracak Yeni Reklam Modeli

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz günlerde Twitter, mobil uygulamaların indirilmesine yönelik reklam modelini devreye alacağını duyurmuştu. Bugün ise Google, mobil uygulamaların indirilmesine yönelik reklam modeli üzerinde çalışmalara başladığını duyurdu.

Hatırlayacağınız üzere geçen hafta yaptığımız haberle Twitter'ın sponsorlu reklamları üzerinden mobil uygulamaların indirilmesine yönelik reklam modelini test etmeye başladığını sizlerle paylaşmıştık.

Google yeni Reklam Modeli

Google tarafından çalışmalarına başlanılan reklam modelinin, mobil ortamdan yapılan Google aramalarıyla Youtube'a uygulanması bekleniyor. Bu modeli bir adım da ileri götürmeye kararlı olan Google, reklamları sadece mobil uygulama indirmeye yönelik olarak değil buna ek olarak bu uygulamaları kullandırmaya yönelik olarak geliştirecek.

Yani reklamverenin uygulaması eğer hedeflenen kullanıcının telefonda yüklü ise kullanıcının bu uygulamayı kullanması için uygulamaya yönlendirecek. Örneğin aşağıdaki resimde göreceğiniz üzere; Google mobil araması'nda 'hotel san francisco' anahtar kelimesiyle arama yapan bir kullanıcı, hali hazırda telefonunda yüklü olan 'Hotel Tonight' gibi mobil uygulamaya yönlendirilerek, uygulamayı daha aktif kullanması sağlanacak.

Google yeni Reklam Modeli

Youtube'a gelecek reklam modelinde ise Youtube'un mobil uygulamaları üzerinden erişilen videoların altında çıkacak olan reklamlar, videoyla ilgili olan uygulamaların indirilmesine yönelik olacak. 

Detaylarının önümüzdeki aylarda ortaya çıkacağı belirtilen Google'ın yeni reklam modelinin aynı zamanda AdWords'de de kullanılabilir hale geleceği belirtiliyor.





PAYLAŞ