Google'dan Performans Dostu 'Spectre' Koruması - Haberler - indir.com

Google'dan Performans Dostu 'Spectre' Koruması

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-15 23:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Yazılım tabanlı geliştirmelerini sürdüren Google, bilgisayarların işlemcileri zarar görmeden hedef alınan birimlerin bu gibi etkenlere karşı korunması hedefleniyor. Geçtiğimiz hafta ortaya çıkan Spectre ve Meltdown adlı işlemci açıkları sonrasında teknoloji şirketleri kullanıcı cihazlarının korunması adına güncellemeler göndermeye başladılar. Ancak kodlama ve işlevleri yakından ilgilendiren bu hatalar sonrasında Microsoft ve Intel tarafından yayınlanan yamalar bilgisayarları dahada yavaşlatmaya sebebiyet verdi.

Google'ın ise Spectre işlemci saldırıları için geliştirmiş olduğu Variant 2 adlı çözüm ile saldırının etkisinde kalan işlemci özellikleri devre dışı kalmıyor ve yazılım yamaları kullanılıyor. Variant 2 ile performansta herhangi bir düşüş yaşanmadan saldırı etkisinin azaltılması hedefleniyor. Google'ın Intel ve Microsoft'a karşın geliştirmiş olduğu yama performans noktasında daha olumlu görünüm sağlıyor.

Google'ın 'Retpoline' olarak adlandırdığı yazılım tabanlı yaması ile performans üzerinden çok az bir etkisinin bulunduğu iddia ediliyor. Retpoline'ın yapımcısı ise bu konuda 'Retpoline dizileri, dolaylı dalların spekülatif uygulamadan izole edilmesini sağlayan bir yazılım yapısından ibarettirler. Bu yazılım, hassas sarmalları dolaylı birimleri hedef alan saldırılardan korumak için uygulanabilir' şeklinde ifade ediyor.

Google başkan yardımcısı Ben Treynor Sloss ise yaşanan bu sorunlara şu şekilde bir açıklama yapıyor: 'Bu durum, Google'ın performans ayarlı güncellemelerinin gerçek hayatta kullanımının iş yüklerinde materyal etkisine sahip olmadıklarına yönelik olarak kendi içimizde yaptığımız değerlendirmenin bir teyidi olma özelliğini gösteriyor. Retpoline tabanlı korumanın, mevcut donanım üzerinde Variant 2 için uygulanabilecek en iyi performans odaklı çözüm olduğuna inanıyoruz. Retpoline tüm platformlarımızda kullanıcı performansına etkide bulunmadan tam bir koruma sağlamaktadır. Yaptığımız araştırmayı yayınladıktan sonra bu araştırmanın sektör çapında bulut sistemlerin gelişimini sağlamak için evrensel ölçekte uygulanabileceğini ümit ediyoruz.'





PAYLAŞ