Google'dan Linkedln'e Rakip Google Hire Geliyor - Haberler - indir.com

Google'dan Linkedln'e Rakip Google Hire Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-20 11:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Uygulama

Son zamanlarda sosyal medya devleri birbirleri üzerinde çeşitli özellikler kazandırılarak birbirlerine üstünlük sağlamaya çalışıyorlar. Piyasadaki rekabetin üst seviyelerde olduğu şu zamanlarda internet devi Google'dan da bir atak geldi. Özellikle Google, rakip firmalar ile rekabete girmekten çekinmiyor ve yeni servislerini bir bir duyurmaya devam ediyor. Hatırlarsak Google+ paylaşım platformu ile Facebook'a rakip olma hedefine girişmiş ancak başarılı olamamıştı. Şimdi ise piyasada uzun zamandır yer edinen firma olan Linkedln'e rakip olarak Google'dan yeni bir servis geliyor.

İnternet devi Google, yeni bir Google Hire isimli servis ile piyasaya girmeyi hedefliyor. Linkedln servisine rakip bir platform olması beklenen bu yeni Google oluşumunun nereseyse Linkedln ile aynı özelliklere sahip olması bekleniyor. Bu servis ile beraber kullanıcılar işlerin listelendiği ve işlerin başvuru yapılabildiği bir platform ile karşılarına çıkacak. İş başvuruları sonucunda şirketler yapılan başvuruları değerlendirerek işe alım sürecini başlatacak.

İlk olarak geçtiğimiz günlerde bu yeni Google Hire servisinin iddialardan ibaret olduğu sanılsada, yapılan açıklamaya göre Google tarafından bu servis onaylanmış durumda. Google tarafından belirtilene göre yeni Hire servisi ile işe alım süreci oldukça hızlı ve kolay bir sistem olacak. Google Hire ile iş arayan kullanıcılar internet üzerinden çeşitli şirketlere kolay bir şekilde başvuru yapabilecekler. Bu noktada Google, güvenliğide ön plana alarak kullanıcıların gönüllü olarak paylaştığı bilgileri işverenlere gösterecek ve özel olan bilgilerin ise gizli kalacağının ifadesi ediliyor.

Google Hire sistemi henüz geliştirilme aşamasında olduğundan ötürü ne zaman tam bir platform olarak piyasaya giriş yapacak belli değil. Yakın zamanda resmi olarak Google'un Hire servisini geliştirme sürecinden çıkartıp tam olarak piyasaya sürmesi bekleniyor.





PAYLAŞ