Google'dan Fotoğraf Çekebilen Akıllı Kontakt Lens  - Haberler - indir.com

Google'dan Fotoğraf Çekebilen Akıllı Kontakt Lens

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Giyilebilir teknolojiler alanındaki rekabetin gün geçtikçe daha da kızıştığı şu günlerde Google, ortaya çıkardığı yeni projesiyle birlikte tüm dikkatleri üzerine çekti. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre son proje ise bir kontakt lens.

Yanlış duymadınız Google'ın açıkladığı son proje bir kontakt lens. Ancak bu lens öyle sanıldığı gibi sıradan lensler gibi göz renginizi değiştirmek için değil fotoğraf çekebilmeniz için. 

Akıllı Kontakt Lens

Akıllı lens projesi için yeni bir patent alarak bu alanda ilk olmayı başaran Google, akıllı kontakt lens adını verdiği bu projesi ile dünyanın en küçük mikro kamerasını üretmeyi planlıyor. Öyle ki kullanıcılar gözlerine takacakları bu lens sayesinde kolay bir şekilde fotoğraf çekebilecekleri gibi çektikleri fotoğrafları da özel bir bağlantı aracılığıyla akıllı telefonlarına ya da tablet bilgisayarlarına aktarabilecekler. 

Öte yandan sağlık uygulamaları içinde büyük fayda getireceği belirtilen lens'in başta şeker hastalıkları ile kalp rahatsızlıkları olmak üzere pek çok hastalığında bu lensler üzerinden kontrol edilebileceği söyleniyor.

Ayrıca patent başvurusu sırasında Google'ın belirttiğine göre akıllı lensin görme engellilere telefon ya da kulaklık aracılığıyla yön tarifi yapabileceği ve bu kişileri karşılaşabilecekleri (akan trafik, açık rögar kapakları) tehlikelere karşı da uyarabileceği de söz konusu.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ