Google'dan Android'te Açık Bulanlara 550 Bin Dolar - Haberler - indir.com

Google'dan Android'te Açık Bulanlara 550 Bin Dolar

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-06-24 22:09:54
Editör : Caner Küçükbinar
Kategori : Donanım

Google Android açığını bulan teknoloji kullanıcılarına tam tamına 550 bin dolar ödül verdi. Yapılan açıklamaya göre Google mobil işletim sistemi olan Android uygulaması için 1 Haziran 2016 tarihinden sonra geçerli olacak para ödülünün artacağını duyurdu Ancak geçen sene toplam 82 kişiye 550 bin dolar ödeyen Google, kişilerin kullandıkları teknoloji üzerindeki dikkatini parayla ödüllendirdi.

Google sistem açığı bulan kişilere para vererek Android uygulamasının eksiklerinin ortaya çıkmasını sağladı. Android işletim sisteminde açık bulan kişiler ortalama, buldukları hata başına 2200 dolar para alırken, hata bulana araştırmacılar ise yaklaşık olarak 6700 dolar ödül aldı.

Google Android Açıkları İçin ödediği Ücreti Arttırdı

Google geçen sene Android açığını bulan kişilere ödediği 550 bin dolarlık ödülü arttırdı. Tabi ki akıllarda kalan soru bu ödülün şuan için ne miktarda arttığı.

Bu soru doğrultusunda Google, 1 Haziran 2016 tarihinden sonra Android açıklarını bildiren kişilere geçen sene ödediği paranın yaklaşık olarak yüzde 33 ile yüzde 50 arasında değişiklik gösteren oranlarla zam yapacak.

Google'ın bu sene böyle bir zam oranına gitmesi neyin göstergesi diye düşünebilirsiniz. Ancak bunun tek açıklaması Google'ın Android işletim sistemindeki açıkları büyük ölçüde önemsediği.

Alınan bilgiler Google'ın sadece Android işletim sisteminin açıkları için ödeme yapmadığı. Aynı zamanda bu ödeme sistemi Google Chrome ve diğer Google Servisleri içinde geçerli bir ödüllendirme.

Google'ın bu denli titiz olmasındaki ve internetteki açıkların bulunmasına önem vermesindeki amaç kendisine ait olan servislerini olabildiğinde titiz bir şekilde açıklardan temizleyerek daha kararlı ve daha güvenilir bir ekosistem oluşturmak istemesidir.

Google'ın Android ödüllü olan programını cihazlarınıza bir tıkla indirerek sayfayı ziyaret edebilir ve kafanızdaki fikirlerin oturmasını sağlayabilirsiniz.

Google Yardımcı Olan Herkese Teşekkür Etti

Google Android sistemindeki açıkların bulunması için yardımcı olan herkese teşekkür etti. Tüm dünyada milyarlarca kişi tarafından aktif bir şekilde kullanılan bu sistemin daha güvenilir olması için para ödülü koymak açıkçası işi daha hırslı ve güvenilir hale getiriyor.





PAYLAŞ