Google yeni uygulamasıyla Whatsapp'a rakip oluyor! - Haberler - indir.com

Google yeni uygulamasıyla Whatsapp'a rakip oluyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-08 16:15:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dev şirketlerden yeni mobil ödeme çözüm yöntemleri görmeye devam ediyoruz. Apple'ın Pay ödeme sistemi sonrasında rakiplerin geliştirmiş olduğu ödeme sistemlerine bir yenisi Google cephesinden geliyor. Google'un Tez adlı yeni ödeme sisteminin WhatsApp'a rakip olarak gelmesi düşünülüyor. Özellikle popüler mesajlaşma servisi WhatsApp'ın geçtiğimiz ay ile beraber Hindistan'da uygulama ile para gönderme özelliğini kullanıma sunmuştu. Henüz tüm bölgelerde aktif olmayan bu özellik bir hayli dikkat çekmişti.

Google'un Hindistan'a özel para gönderme uygulaması olan Tez adlı bu uygulama ile kişiler arasında para transferi gerçekleştirmek mümkün oluyor. Google bu Tez adlı uygulamasına mesajlaşma özelliği getirerek bir anlamda WhatsApp'a rakip olarak diyebiliriz. Fakat uygulama tam anlamıyla mesajlaşma odaklı olmadığı için WhatsApp'daki gibi detaylı bir içeriğe sahip olmayacak. Tez uygulamasında fotoğraf, video, ses ve çıkartma gönderme gibi özellikler yer almıyor.

Bu uygulama ile sadece para göndereceğiniz arkadaşınız ile mesajlaşma gerçekleştirebileceksiniz. Bu iki şirketin rekabetinde her iki özelliğinde Hindistan'da aktif olduğunu ve global çapta bu özelliklerin ne zaman sunulacağı henüz bilinmiyor.





PAYLAŞ