Google Yeni Güvenlik Panelini Hizmete Açtı! - Haberler - indir.com

Google Yeni Güvenlik Panelini Hizmete Açtı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Teknoloji

Kullanıcıları için daha güvenli ve daha kullanışlı servisler sunmak amacıyla çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Google, bugün yeni bir güvenlik panelini hizmete açtı. Google Dashboard adlı panel sayesinde Google hesap güvenliğine dair tüm işlemleri yapabiliyorsunuz.

Bugün itibarıyla hizmete açılan Google Dashboard, içerisinde bulundurduğu yeni bir güvenlik özelliği sayesinde, herhangi bir Google hesabınızın yüklü olduğu birden fazla cihazı da tek seferde görmenizi sağlıyor. Eğer; Gmail, Youtube, Google Drive ya da Google+ gibi her türlü servisi farklı cihazlarda kullanıyorsanız bu hizmet işinize çok yarayacak.

Google Dashboard

Servis üzerinden listeye ulaşmak için Google'da 'Hesap' bölümüne girerek, 'Güvenlik' sayfasındaki 'Cihazlar ve Etkinlik' linkine tıklamanız yeterli oluyor. Bu liste üzerinde son 28 günde erişim sağladığınız tüm cihazlar gösterildiği gibi cihazların hangisinden ne zaman en son Google hesabınıza girdiğinizi de görebiliyorsunuz.

Dilerseniz panelden Google hesabınızın bağlı olduğu cihazı kaldırabiliyor ve hatta cihazınızdaki tüm verileri de sadece tek bir tıklama ile silebiliyorsunuz.

Google Dashboard

Yine panel üzerinde yer alan 'Hesabınızı güven altına alın' yazısına tıkladığınızda pek çok güvenlik seçeneğine ulaşabilir, hesabınızın şifresini değiştirebilir, hesap kurtarma bilgilerinize göz atabilir, hesap izinlerini dilediğiniz gibi düzenleyebilir ve iki adımlı doğrulama ayarlarını yapabilirsiniz.

Özellikle sık sık Android cihaz değiştiren kullanıcılar için faydalı olacağını düşündüğümüz Google Dashboard'a ulaşmak ve incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.





PAYLAŞ