Google yanıltıcı içeriklere yönelik yaptırımlarını yayınladığı bir rapor sundu - Haberler - indir.com

Google yanıltıcı içeriklere yönelik yaptırımlarını yayınladığı bir rapor sundu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-14 14:40:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Dünyanın en büyük arama motoru ve bir dijital reklamcılık arenası olan, Google hem reklamları hem de bu reklamlar yoluyla para kazanılan içerik aracılığını denetim altına almak istiyor.  Google, platformlarını kullanarak yanıltıcı veya yanlış bilgi yayılması söz konusu olduğunda sert bir tutum uygulayacak. Yakın bir zamanda, şirket kötü niyetli içerikler, kötü niyetli siteler, karmaşık içerikli programlar, saldırgan içerikler ya da sahte haberler gibi istenmeyen durumları ortadan kaldırmak amacıyla kendisine bir politika belirlenmişti. Bunun üzerine bu konuda yaşanan ilerlemeyi görebilmek adına bir rapor yayınlandı.

Yayınlana rapora göre; 2017'de Google, politikalarını zararlı, yanıltıcı ve saldırgan içerikler konusunda ihlal eden 3,2 milyar reklamı kaldırdı. 2016'da 1,7 milyar reklamı kaldırdığı göz önüne alınacak olursa bu sayı neredeyse iki kat daha fazla. Google ayrıca, reklam ağındaki 320.000 yayıncıyı da engelledi  İçerik politikalarını ihlal ettiği için 90.000 web sitesi ve 700.000 mobil uygulamada men cezasından payını aldı.

Google, raporla birlikte ihlal kategorilerinde nasıl gerçekleştirildiğini de açıkladı. 12.000'den fazla web sitesi, yasal sitelere ait içerikleri yayınladığı gerekçesiyle kaldırıldı. Ayrıca  7,000 AdWords hesabı 'tabloid gizleme' için askıya alınmıştı web sitelerini haber yayını yapmadıkları haber kuruluşları olarak sunuyorlardı .

Google ayrıca, Google'ın reklam incelemesiyle uğraşmaya çalışmak gibi kötü amaçlı etkinlik ihlallerine yönelik 130 milyon reklamı kaldırdı. 79 milyon reklam engellendi, bu sitelerin üzerine tıklamak, kötü amaçlı yazılım içeren sitelere yol açarken, kötü amaçlı yazılım içeren 400.000 site de bu sürecin bir parçası olarak kaldırıldı. Google ayrıca, 66 milyon 'tıklama hilesi' reklamını ve yazılım indirirken kullanıcıları kandıran 48 milyon reklamı tespit etti ve engelledi.

Kasım 2017'de şirket, 'yanlış temsil edici içerik' kapsamında neyin altına düştüğünü ve güncelleştirdiğini ve 11,000 web sitesinin ihlal edildiğinden şüphelenilen web sitelerini taradığını söylemişti. Sonuçta 650 site ve 90 yayıncı engellendi. Bu aslında büyük bir isabet oranı değil: Bir yıl önce 1.200 siteyi ihlaller için tespit etti ve 340'ini bloke etti ve 200 yayıncıyı feshetti.

Google'ın tüm rakamları nihayetinde daha fazla içeriğin tanımlandığını ve kaldırıldığını göstermesine rağmen, Google'ın genel reklam envanterini ve Google reklamlarını çalıştıran toplam sayfa, site ve uygulama sayısı göz önüne alındığında bunun ne tür bir oran olduğunu gösteriyor.

 





PAYLAŞ