Google ve Facebook gizli bilgilerinizi nasıl ele geçiriyor? - Haberler - indir.com

Google ve Facebook gizli bilgilerinizi nasıl ele geçiriyor?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-04 11:10:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

En son yaşadığımız Erkam Evlice Onedio, Cambridge Analytica skandalının arkasından insanların birçoğu sosyal medya ortamının aslında yatak odamıza kadar ulaştığını gördü. Her geçen gün çığ gibi büyüyen tepkilerin yanında bir Twitter kullanıcısı Google ve Facebook'un sakladığı binlerce kişisel verinin peşine düştü ve ortaya oldukça çarpıcı sonuçlar çıkarmayı başardı. Çıkan sonuçlar ise tüyler ürpertici cinsinden ve bu sonucun akıbetinin ne olacağı hakkında düşünmek ise oldukça zor. Asıl konumuza yani ses getiren o flood'a gidelim. Olayı şu şekilde özetlemeye çalışacağım; Dylan Curran'a göre Google, şayet siz izin verirseniz, tüm konum geçmişinizi saklıyor. Kullanıcının son 6 ayda akıllı telefonunu kullandığı her bir nokta haritadan işaretlenmiş durumda. Sizde kendi durumunuzu öğrenebilirsiniz.

Sadece bununla sınırlı kalmayan Google, aynı zamanda bütün arama geçmişiniz Google'ın eline geçmiş durumda. Şu an düşünüyor olabilirsiniz ben izin vermedim diye ama emin olun siz farkına varmadan o izin alınmış durumda. Bu zamana kadar arattığınız her ne varsa uzaktaki bir bilgisayarda tüm bunlar saklanmış durumda. Aynı zamanda kişiye özel reklam servisi de bulunuyor. Buda gene size ait bilgileri saklayarak elde ettikleri şey. Yaşınız, cinsiyetiniz hatta ve hatta ilişki durumunuz bile ellerinde ve bu bilgiler doğrultusunda size reklam veriliyor.

Üzülerek belirtmeliyim ki YouTube'da işin içinde. Tüm arama geçmişinizden tutunda izlediğiniz videoya kadarki tüm bilgiler ellerinde tutuluyor. Buda demek oluyor ki neye ihtiyacınız var,neleri seviyorsunuz, nelerle ilgileniyorsunuz, nasıl bir insansınız biliyorlar. Kısaca sizi sizden daha iyi tanıyorlar. Haberimi bunun bir kaza olmadığını daha önceden planlanmış bir tezgah olduğunu ifade ederken sonlandırmak istiyorum.





PAYLAŞ