Google, Uygulama İndirme Reklamı Gösteren Siteleri Cezalandıracak - Haberler - indir.com

Google, Uygulama İndirme Reklamı Gösteren Siteleri Cezalandıracak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-09-02 18:00:02
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Donanım

Son dönemdeki alışmalarını mobil platformlar üzerinde yoğunlaştıran Google, mobil arama sonuçlarında uygulama yükleme reklamı veren web siteleri için yeni bir cezalandırma yöntemi geliştirdi.

Gelirlerinin önemli bir kısmını reklamlardan elde eden internet devi, 21 Nisan tarihinde arama sonuçlarında mobil uyumlu sitelerin üst sıralarda çıkmasını sağlamıştı. Ancak bu durumu kötüye kullanan bazı siteler, mobil üzerinden girilen sayfanın tamamını kaplayan reklamlar vermeye başladı.

Bunun üzerine harekete geçen Google, kullanıcıların sıkça karşılaştığı ve oldukça rahatsız edici indirme bağlantılarını gösteren web sitelerden mobil uyumlu etiketini kaldıracağını açıkladı.

Söz konusu reklamları göstermeye devam eden siteler 1 Kasım'dan itibaren mobil uyumluluktan çıkartılacak. Bununla birlikte Google mobil uyumluluk testi için yeni bir güncelleme yayınlayacak.

Bu güncellemeye göre site yöneticileri Arama kısmındaki Mobile Usability report bölümüne başvurarak hangi web sitelerinde bu sorunların yaşandığını görüntüleyebilecek. Böylece arama sonuçlarında önemli bir konum elde etmek isteyen web site ve uygulamaları mobil uyumluluğa daha da önem vermek zorunda kalacak.





PAYLAŞ