Google Translate Çeviride Çağ Atladı - Haberler - indir.com

Google Translate Çeviride Çağ Atladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-11-22 11:16:15
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Yazılım

Teknoloji devi markaları arasında ilk sıralarda yer alan ve bu zamana kadar yapmış olduğu çalışmalarla hem teknoloji üreticilerini hem de teknoloji tüketicilerini peşinden sürükleyen marka Google, bundan sonra da çalışmalarına aynı hızla devam edecektir. Markanın bu zamana kadar yaptığı çalışmalarında öncelikli olarak kullanıcılara hızlı ve güvenli teknolojiyi sunmak istemesi yer alıyor. Bunun için üretimini yaptığı tüm ürünleri ve uygulamaları gerekli güvenlik testlerinden geçirdikten sonra kullanıcının beğenisine sunuyor. Google aynı zamanda uygulamaların güncel ihtiyaçlara hitap etmesine de önem gösteriyor. Tüketicinin güncel gereksinimini karşılamayan uygulamaları kullanımdan kaldırarak yerine yenisini sunuyor.

Çeviri sisteminde yenilikler

Teknoloji ne kadar ilerlese de bu zamana kadar çeviri işleri hep eksik yapılıyordu. Örneğin İngilizceden Türkçeye metin çevirmek istediğimizde bulundukları dil ailelerinin de farklı olması sebebiyle çeviri motorları eksik çeviriyordu. Ancak Google bu işe nokta koyacak çalışmasını kullanıcılarına sundu. Google geçtiğimiz günlerde yeni çeviri sistemini tanıttı. Nöral Nakine Çevirisi olarak da adlandırılan bu sistemde Türkçe'nin de yer aldığı 9 dili artık günlük konuşmaya en yakın ve dil bilgisine en uygun şekilde çevirebileceksiniz. Geçtiğimiz günlerde Londra'da düzenlenen Google Story etkinliğinde markanın CEO'su olan Sundar Pichai, kullanıcıların Google Translate'in kelime bazlı çeviri sitemimin istenilen sonucu vermediğinden şikâyetçi olduklarını ve bu yüzden de radikal değişiklikler yapmaya karar verdiklerimi açıkladı. Markanın CEO'su geliştirilen Nöral Makine Çevirisi ismini verdikleri yeni çeviri algoritmasını tanıttı. Uygulamayla birlikte cümleleri ayrı ayrı değil, bir bütün olarak tek seferde çevirebileceğinizi dile getiren CEO, uygulamanın uygun dil bilgisi ve konuşma diline en yakın şekilde şekillendirdiğini de belirtti. Google'ın sunduğu uygulama uçtan uca öğrenme özelliği ile sürekli olarak kendini yeniliyor ve farklı dil bilgisi kurallarını keşfediyor. Böylece her yaptığı çeviri ana dile daha yakın oluyor.

Uygulama; İngilizce, Türkçe, Fransızca, Çince, İspanyolca, Korece, Japonca, Almanca ve Portekizce olmak üzere 9 dilde hizmet sunuyor. Uygulamanın ilerleyen dönemlerde 103 dili kapsayacağı belirtiliyor. Marka seçilen dillerin dünya dillerinin üçte biri olduğunu söylüyor.

 
 

 





PAYLAŞ