Google Tango ile artırılmış gerçeklik dönemi - Haberler - indir.com

Google Tango ile artırılmış gerçeklik dönemi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-11-15 11:10:29
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknoloji denilince akla gelen isimlerin başında yer alan Google kullanıcılarına daha iyi ve hızlı hizmet verebilmek iç in elinden gelen çalışmayı yapıyor. Öncelikli olarak kullanıcıların güncel ihtiyaçlarına önem veren marka bu doğrultuda güncel ihtiyaçları karşılayamayan uygulamaları hizmetten kaldırırken, güncel ihtiyaçları karşılayacak olan başka uygulamalara yer veriyor. Marka her geçen gün yeni uygulamalar sunarak kullanıcıların daha iyi hizmet almasını sağlıyor. En son yeniliklerinden birisi olan Tango teknolojisini sunan marka, Tango teknolojisini ilk olarak kullanma hakkını Lenovo Phab2 Pro'ya veriyor. Google Play Store'da Google Tango teknolojisiyle uyumlu olarak 35 yeni oyun yayınlandı.

3 Boyutlu model oluşturabilen Google Tango

Teknoloji devi Google'ın son 2 yıldır üzerinde çalıştığı Tango teknolojisi artık GPS'e ihtiyaç duymadan, bulunan ortamın haritalandırılmasıyla 3 boyutlu modelin oluşturulmasını sağlıyor. Markanın sunduğu bu teknolojiyle birlikte oyunlarda kullanıcılara derinlik hissi sunulması amaçlanıyor. Böylece oyun deneyimini en üst seviyelere taşıyabiliyorsunuz. Kullanıcılara farklılık olsun diye bu sene Tango teknolojisinin yer aldığı ilk akıllı telefon olan Lenovo Phab2 Pro'da, Google Play Store üzerinde 35 oyun bulunuyor. Cihazın resmi olarak satışa sunulmasıyla birlikte artık kullanıcılar bu oyunlara da kolayca ulaşabiliyorlar.

Tango teknolojisiyle birlikte hazırlanan oyunların öncelikli amacı kullanıcılara derinlik hissi kazandırmaktır. Google Tango teknolojisinin nasıl bir deneyim sunduğunu anlamak istiyorsanız, markanın yayınladığı oyunlara bakabilirsiniz. Oyunlar içinde yer alan Crayola Color Blaster'in tanıtım videosuna bakarak özelliği kolayca hissedebilirsiniz. Oyunda eviniz içinde bulunan zombilerle mücadele ediyorsunuz. Oyunun tasarım şefi olan Andrex Duncan, Google Tango teknolojisinin daha çok eğlenceli oyunları ile kullanıcıları bir araya getirme fırsatı bulduğunu ifade ediyor.

Google Tango teknolojisinin kullanıldığı ilk akıllı telefon olan Lenovo Phab2 Pro'nun özelliklerine bakacak olursak; cihaz 6.4 inç büyüklüğünde ve 1440 x 2560 piksel çözünürlük gücüne sahiptir. Qualcomm tarafından geliştirilen cihaz Snapdragon 652 işlemciden gücünü alır. 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanının yer aldığı cihazda 16 megapiksel çözünürlüğünde 4K video kayıt desteği bulunuyor.

 

 

 





PAYLAŞ