Google, Slack'e rakip olacak Hangouts Chat'i kullanıma sunuyor - Haberler - indir.com

Google, Slack'e rakip olacak Hangouts Chat'i kullanıma sunuyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-01 15:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google'un Hangouts Chat servisi bu hafta ile beraber tüm kullanıcılara sunulmaya hazırlanıyor. Microsoft Teams ve Slack'a rakip olarak gelmesi beklenen Hangouts Chat ile daha çok kurumsal kullanıcıların özel yada grup iletişimlerini sağlamak ve projeler üzerinde daha rahat çalışmalar yürütülmesi hedefleniyor. İlk olarak geçtiğimiz Mart ayında duyurulan yeni servis Hangouts Chat, ilk olarak Google'ın Early Adopter programına üye şirketler için erişime açılmıştı. Şimdi ise artık G Suite üyeleri ve tüm kullanıcılar Hangouts Chat'e erişebilecekler.

Google'ın mesajlaşma servisleri arasında önemli bir konumda yer alan Hangouts Chat, özellikle şirketin kurumsal iletişim pazarına hitap ediyor. Şuan için şirketler G Suite için para ödüyor ve Hangouts Chat ile beraber Slack platformu karşısında alternatif bir tercih olacak. Ayrıca bu uygulamanın diğer G Suite uygulamaları ile entegre bir şekilde çalışması da tercih edilme sebeplerinden birisi olabilir. Hangouts Chat ile kullanıcılar direkt bir şekilde Drive ile dosya paylaşımı gerçekleştirebilecekler.

Dökümanlar ile ortak çalışmalar yapılabildiği gibi grup video sohbetleri de Hangouts Chat ile gerçekleştirmek mümkün olacak. Yapay zekanında yer aldığı bu uygulamada iş akışları daha verimli bir hale getiriliyor. 25 bot yardımı yer alan uygulamada Drive tarafında bir yorum yada erişim sağlandığında bot otomatik olarak haber verecek. 28 dile destek sağlayan bu yeni uygulama şuan için iOS ve Android tarafında indirilebilir durumda.





PAYLAŞ