Google Sheets'i Sohbet Çeviricisi Olarak Kullanın! - Haberler - indir.com

Google Sheets'i Sohbet Çeviricisi Olarak Kullanın!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Teknoloji

İnternet kullanıcılarının ana dilinden farklı bir dilde konuşup yazan diğer kullanıcılarla iletişim kurması oldukça zor bir iş. Ancak Google Sheets ve Google Translate işbirliğiyle bu durum tam tersine döndü.

Ünlü teknoloji blogu Digital Inspiration tarafından Google Scripts destekli oluşturulan Google Sheets sayesinde, artık dünyanın herhangi bir yerindeki diğer kullanıcılarla gerçek zamanlı olacak sohbet başlatabilirsiniz.

Google Sheet

Google Sheets ile oluşturulan sayfa Google Translate'in desteklediği tüm dilleri gerçek zamanlı olarak çevirebildiği gibi farklı dillerdeki kişilerin iletişim kurmasına imkan tanıyor. Bunun yapılabilmesi için öncelikle Google Drive'da Google Sheets'in bir kopyasını almanız ve bunu farklı dilde konuşan diğer kullanıcıya göndermeniz gerekiyor.

Ardından kendi adınızla birlikte bağlantıda olduğunuz kişinin ismini girmeniz, aşağı açılan menüden de her katılımcının ana dilini seçmeniz gerekiyor. Bu şekilde belirtilen renkli alanlarda gerçek zamanlı bir sohbet başlatabilirsiniz.

Ana dilinizden farklı konuşan kişilerle gerçek zamanlı sohbet başlatmak için Google Sheets'i indirmek ve gerekli talimatlar için buraya tıklayabilirsiniz.





PAYLAŞ