Google, Reklamsız Gelir Programı Contributor'ı Duyurdu! - Haberler - indir.com

Google, Reklamsız Gelir Programı Contributor'ı Duyurdu!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Kitle kaynaklı fonlamaya yönelik adımlar atma yolunda ilerleyen internet devi Google, yayıncıların reklamsız gelir yaratmalarını sağlayacak Contributor adlı yeni gelir modeli programını açtığını duyurdu.

Contributor by Google adıyla duyurulan programa üye olan yayıncılar, bu platform üzerinde yayınladıkları içerikleri reklamsız olarak ziyaretçilerine sunabilecekler. Buna karşılık olarak da yayıncılar için ziyaretçilerden, aylık bazda 1 - 3 dolar arasında bir ücretle katkı yapmaları isteniyor. Contributor'da reklam yerine ''teşekkür'' mesajı gösteriliyor.

Contributor by Google

Yayıncıların reklam dışında başka bir kanal aracılığıyla gelir elde edebilmelerini amaçlayan Contributor by Google, Beta olarak şimdilik ABD'de yayın hayatına başladı. Google bu program için Mashable, Imgur, The Onion ve ScienceDaily gibi yayıncılarla anlaşmış durumda.

Şu an için davetiyeyle üye olunabilen programı yayıncılar, Google hesapları üzerinden yönetebiliyorlar. Ayrıca kullanıcıların yaptıkları ödemeler program tarafından paylaşılmadığı gibi gelirin belli bir kısmı da Google ile paylaşılıyor.

Amerika dışındaki ülkelerde sunulup sunulmayacağı konusunda henüz bir bilgi bulunmuyor. Contributor by Google programına kayıt için gerekli olan davetiye ise buradaki form doldurularak alınabiliyor.





PAYLAŞ