Google Play'in büyüme hızı App Store'u geride bıraktı - Haberler - indir.com

Google Play'in büyüme hızı App Store'u geride bıraktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-19 15:50:00
Editör : Hatice Betül Ekici
Kategori : Donanım

Google Play uygulama sayısı bakımından App Store'u geride bırakıyor fakat uygulamalardan elde ettiği gelirlerde bir türlü zirveye oturmayı başaramıyor. İki uygulama mağazasının 2015 ve 2016 yılındaki gelir tablosu, Google Play'in vites yükseltmiş olsa da halen App Store'un gerisinde kaldığını gösteriyor.

Google Play ve App Store 2016 yılı içerisinde toplamda 8,7 milyar dolar gelir elde etmiş olduğu gözlemleniyor.

2016'nın son çeyreğinde toplamda 19,2 milyar uygulamanın yüklendiği belirtilirken bu dönemde oyunlar haricinde en çok indirilen uygulamaların sırasıyla Line, Netflix ve Tinder olduğu belirtiliyor. 2016 yılının tamamında her iki platformda da  en çok indirilen uygulama ise Spotify.

Peki Google Play ve App Store Dördüncü Çeyrekte Ne Kadar Kazandı Merak ediyor musunuz?

Sensor Tower tarafından yayınlanan raporla birlikte bu iki mağazada, 2016'nın son finansal çeyreğinde elde edilen gelirler ortaya çıktı. App Store'un son çeyrekte elde ettiği toplam gelir 5.4 milyar dolar oldu. Google Play de 3.3 milyar dolarlık gelir ile hemen onun arkasında yer aldı. Bu veriler bir önceli seneyle karşılaştırıldığında, özellikle Google Play'in performansındaki artış göze çarptı.

Google Play ve App Store'un bünyesindeki uygulamaların asıl geliştiricileri bu büyük pastadan pay aldıkları gibi Apple ve Google da kendi mağazaları üzerinden bu uygulamalar satıldığı için komisyon alıyorlar. Böylece ortaya her iki şirket için de devasa bir gelir kaynağı oluşuyor.

Google Play, 2015'in aynı döneminde 1.8 milyar dolarlık gelirden 3.3 milyar dolara çıkarak, %82 artış gözlemlendi.

App Store da 3.4 milyar dolarlık gelirden, %60 artış sergileyerek, 5 milyar dolar seviyesini aşmış oldu.

Bu iki mağazanın toplamda elde ettiği gelir, 8.7 milyar doları geçti. Tüm bu süreç boyunca 19.2 milyar kere uygulama indirilen mağazaların bu performansının da yine 'lik bir artış sergilediğinin de altı çizildi





PAYLAŞ