Google Play Store'a Ceza Sistemi Geliyor - Haberler - indir.com

Google Play Store'a Ceza Sistemi Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-25 16:10:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google, Android platformu için geliştiricileri teşvik etmeye devam ederek bu sayede yüksek kaliteye sahip uygulamalar geliştirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Google tarafından yeni alınan bir karar ile güç tüketimi ve kararlılık noktasında performansı zayıf kalan Android uygulamalarının Google Play Store üzerindeki görülme sıklığı azaltılacak. Bu yöntem ile bir ceza durumu diyebileceğimiz bu noktada geliştiriciler uygulamalarına daha fazla önem vererek sıklığın azaltma cezasına yakalanmamaya çalışacaklar. Android platformunun en büyük sıkıntısı olan eşitsizlik durumunun bu gibi yöntemler ile ortadan kalkması bekleniyor.

Rakip Apple cephesinde ise App Store'a girecek olan uygulamalar sıkı bir inceleme ile yayınlanırken, Google tarafı ise bu noktada oldukça esnek davranmayı tercih ediyor. Google Play Store yeni geliştiriciler için iyi bir mecra olsa da bazı yayınlanan uygulamaların kalitesiz olması akıllı karıştırıyor diyebiliriz. Birçok uygulamada çökme sorunu bulurken bazılarında ise donup kalma sorunları baş gösterebiliyor. Bu sorunlar ile beraber de aşırı pil tüketimi ortaya çıkıyor ve kullanıcılar şarjlarının hemen bitmesi şikayetlerine başlıyorlar. Bu yıl düzenlenen Google I/O etkinliğinde ise Android deneyimini güçlendirecek ve genel cihaz performanslarını iyileştirecek adımlarda bulunacağının sözü verildi.

Android platformunun esas olan hız, güvenlik ve kararlılık gibi etkenler üzerinde çalışmaların yoğunlaşacağı ifade edildi. Ayrıca bu geliştirmeler son kullanıcı haricinde geliştiricilerde etkileyecek. Geliştiriciler ise pil tüketimi, kararlılık ve çeşitli unsurlar baz alınarak farklı puanlar alacaklar. İşte o etmenler:

  • Uygulamanın cevap vermeme oranı
  • Çökme oranı
  • Yavaş işleme
  • Donan kareler
  • Uyanma kilidinin işlememesi (uygulama cihazı bir saatten fazla süre boyunca açık tutuyor)
  • Aşırı uyandırmalar (uygulama cihazı bir saat içinde 10 kezden fazla uyandırıyor)

Bu etmenlere bakılarak yüzde 25 barajı altında kalınır ise Google Play Store üzerinde bu uygulama daha az gözükerek az kitlelere ulaşacak.





PAYLAŞ