Google Play Store'a Aile Kütüphanesi Özelliği Eklendi - Haberler - indir.com

Google Play Store'a Aile Kütüphanesi Özelliği Eklendi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-07-23 13:00:10
Editör : Caner Küçükbinar
Kategori : Donanım

Teknoloji ve bilgisayar denilince akla gelen uygulama olan Google gün geçtikçe kendini geliştirmekte ve hizmet anlayışına yenilerini eklemeye çalışmaktadır. Globalleşen dünyada internet ve bilgisayar olmazsa olmazlardan olduğu için Google'da kullanıcılarına en iyi hizmeti vermek için uğraşır. Akıllı cihazlarda paylaştığınız fotoğraf, video ve oyun gibi bilgilerinizi Google Play Store'da kullanıcıların hizmetine sunulan Aile Kütüphanesinde toplayabilirsiniz. Android ve IOS veri tabanlı akıllı cihazlarda uygulamaya konulan Aile Kütüphanesi ilk günden itibaren pek çok kullanıcı tarafından tıklanmıştır.

Aile Kütüphanesi

İnternet dünyasındaki bilgi çokluğu her bilginin doğru ve temiz olduğu anlamına gelmiyor. Özellikle çocuklar için tehlike oluşturan internet dünyasında, aileler çocuklarının sakıncalı ve çocuklarının psikolojisini olumsuz yönde etkileyebilecek olan sitelerden uzak durmalarını istiyor. Son yıllarda herkes tarafından uygulanmaya çalışan güvenli internet için Google Play Store'de bir uygulama başlattı. Aile Kütüphanesi olarak adlandırılan bu uygulama ile çocuklarınızın girmesini istemediğiniz siteleri uzaklaştırabileceksiniz. Aile Kütüphanesini kullanmak için android uygulama marketinden uygulamayı ücretli olarak satın almanız ve cihazınıza yüklemeniz yeterli olacaktır. Uygulamayı ücretli olarak edindikten sonra diğer ücretli olarak edindiğiniz oyun, video ve diğer programları Aile Kütüphanesinde paylaşabilir ve kütüphane içinde belirlediğiniz kişilerin bu uygulamalara ücretsiz olarak ulaşmasında yardımcı olabilirsiniz.

Aile Kütüphanesi için uygulama içinde en fazla 6 kişi bulunmalıdır. Bu uygulamada paylaşmış olduğunuz her program aile üyeleri tarafından görülecek ve onların da kullanması için hizmetlerine sunulacaktır.

Aile Uygulaması Ve Yaş sınırı

Uygulamada dikkat çeken en önemli nokta Google'nin bir kez daha yaş sınırına dikkat etiğini ve çocuklara özen gösterdiğini kanıtlamaktadır. Uygulama içine yaş sınırı koyan Google her yaş grubuna göre programları ayırabileceğinizi ve filtre getirebileceğinizi belirtir. Böylece yaş grupları içinde paylaşmış olduğunuz programları sadece siz ve programı açmış olduğunuz yaş grupları görecektir.

Google Aile Kütüphanesi uygulaması ile çocukların sakıncalı ve zararlı içerikli programlardan da uzak durmasını ssağlamak için önlem almıştır. Yapmış olduğu çalışmalarla bunu ispatlayan Google, Aile Kütüphanesi uygulamasını tüm dünyada android Play Store'lar üzerinden ulaşılmasını sağlamaktadır.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ