Google Play Müzik, Samsung'larda Varsayılan Uygulama Oluyor - Haberler - indir.com

Google Play Müzik, Samsung'larda Varsayılan Uygulama Oluyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-26 15:15:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Google, Android işletim sistemi ile beraber birçok telefona varsayılan yüklü olarak bazı uygulamalar gönderiyorlar. Bunların başında Drive, Google Play Music ve Haritalar gibi uygulamalar bulunuyor. Şimdi ise son çıkan habere göre Google Play Müzik uygulaması Samsung marka akıllı telefonlarda varsayılan müzik uygulaması olarak kullanılacak. Bu açıklama Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus modellerinin piyasaya çıkması ile beraber yapılmış ve bu servisin bir doping olarak etki yaratabileceği düşünülmekte. Samsung bir süre önce Google'ın sunduğu Android uygulamaları ile aynı görevi sağlayan uygulamaları kaldırma kararı almış ve Galaxy S7 ve S7 Edge modellerinde Play Müzik uygulaması varsayılan olarak ayarlanmıştı.

Hali hazırda bir yıllık bir anlaşma içeren Google ve Samsung işbirliği ile şimdi Google Play Müzik uygulaması tüm Samsung cihazlarda varsayılan uygulama olarak gelecek. Samsung telefon sahiplerine Google Play Müzik ile beraber bazı özel fırsatlarda sunulacak. Galaxy S8 sahipleri bu servis ile bulut depolamaya 100 bin şarkı yükleyebilecek ve bu şarkıları istediği ortamda dinleyebilecekler. Diğer Google Play Müzik kullanıcıları ise 50 bin şarkı ile sınırlandırılacak ve Play Müzik'e şarkı yüklemek için aylık abonelik ücretini ödemek zorunda olacaklar.

Bu noktada abonelik ücretleri rakipler olan Apple Music ve Spotify arasında önemli bir rol sahibi olacak. Samsung ile işbirliği yapıldığı için bu fiyat konusunda da bazı avantajlar olacak. Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus cihazlarını satın alan kullanıcılar için Play Müzik abonelik servisi ilk üç ay boyunca ücretsiz olarak kullanılabilecek. Google tarafından belirtilene göre ise bu özel fırsat ve kampanyaların sunulmaya devam edileceği belirtiliyor. Ayrıca Google Play Müzik uygulamasının yeni dijital asistan olan Bixby ile de uyumlu bir şekilde çalışması bekleniyor.





PAYLAŞ