Google Play Instant Nedir? Önce Deneyin, Sonra İndirin! - Haberler - indir.com

Google Play Instant Nedir? Önce Deneyin, Sonra İndirin!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-19 23:41:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Zaman zaman mobil oyuncular oyunları indirdikleri sırada ufak tefek sıkıntılarla karşılaşabiliyorlar. Bazen de sizden birçok adım beklenmesi ya da oyunun indirilme süresinin uzun olması nedeniyle indirmeye üşenmeniz, yine sizi bu eylemden caydırıyor olabilir. Bu durumlarla karşı karşıya kalanlar için, Google mobil oyunculara Google Play Instant hizmetini sunuyor. Google 2017 yılında  Android Instant Apps'i aktif hale getirmişti ve Android Instant Apps ile Android kullanıcıları oyunları denemeden indirme imkanına sahip oldu. Google şimdi de GDC (Oyun Geliştiricileri Konferansı) 2018'de Google Play Instant'ın duyurusunu gerçekleştirdi.

Google Play Instant Nedir

Google Play Instant Nedir?

Google tarafından sunulan Google Play Instant, oyuncuların oynamak istedikleri oyunu indirmeden deneyimleme şansını elde etmesini sağlayacak. Oyunun tam sürümü denenemese de, oyun hakkında fikir oluşturmanıza yetecek kadar bir bölüm indirilmeden denebilecek. GDC (Oyun Geliştiricileri Konferansı) 2018 etkinliğinde duyurulan Google Play Instant'le, bazen oyunu anlamanıza yetecek kadar küçük bir parçayı, bazen oyunun bir bölümünün tamamını bazen de çevrimiçi oyunlarda bir robotla defalarca oynayabileceksiniz. Konuyla alakalı TechRadar'a bilgi veren Google Play Instant'ın kıdemli proje yöneticisi Jonathan Karmel, Google Play Instant'ı, 'Oyunun tamamı sunulmayacak fakat oyun deneyiminin tamamı kullanıcıya satılacak' cümlesiyle anlattı.

Google Play Instant Nedir

Google Play Instant hizmeti, Play Store ile sınırlandırılmayacak. Oynanabilir olan oyunların erişimine sosyal medya ve reklam paylaşımlarından da erişim sağlanacak.Google Play Instant'ın esas aldığı fikir, geliştiricilerin oyunlarının daha fazla oyuncuya ulaşması. Karmel'in yaptığı açıklamaya göre, bu amaçlarına şimdiden ulaşmış bulunuyorlar. Hedefleri büyük olsa da yalnızca şu an için kapsamını sınırlı tutan Google Play Instant, sadece sekiz geliştiriciyle, kapalı beta formunda tutuluyor. Google'ın hedefi, Google Play Instant'in bu yılın sonlarına doğru faaliyete geçmiş olması. Google I/O 2018 etkinliğinde bu hizmetle ilgili daha ayrıntılı bilginin verilmesi bekleniyor.

Google Play Instant'ın şu an için kullanıldığı oyunlar

Google Play Instant,  şu an için popüler mobil oyunlardan olan lash Royale, Words with Friends 2, Bubble Witch 3 Saga, Panda Pop, Solitaire, Final Fantasy XV: A New Empire ve Mighty Battles gibi oyunlarda kullanılıyor. Google Play Instant oyunlarına erişim sağlayabilmek adına, Google Play Store sayfasından destekleyen oyun sayfasına girin ve indirme düğmesinin yanındaki 'Şimdi Dene' butonuna basın. Böylece oyunun bir bölümünü deneyebilirsiniz. Android Instant Apps şu an için istenilen seviyeye gelmiş değil. Google Play Isntant'te ise birkaç oyun bulunsa da Google'ın yıl içerisinde bu hizmetin üzerine gitmeyi planladığı görülüyor. Android'in en büyük rakibi iOS'ta ise herhangi bir benzer planın olmadığı görülüyor.

Google Play Instant Nedir





PAYLAŞ