Google müşteri deneyimini değiştiriyor: Google Alışveriş Eylemleri Nedir? - Haberler - indir.com

Google müşteri deneyimini değiştiriyor: Google Alışveriş Eylemleri Nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-21 16:30:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Amazon'da yer alan perakendecileri kendisine çekmek isteyen Google, bugün Alışveriş Eylemleri programının tanıtımını gerçekleştirdi. Bu program ile beraberinde satış sürecini hızlandıran Google, perakendecilerin ürünlerine Google Arama, Google Express alışveriş hizmeti ve Google Asistan uygulamasında yer vermesini sağlıyor. Google Asistan uygulamasında bulunacak ürünler içerisinde ayrıca mobil cihazlar ve Google Home tarzında akıllı hoparlörde yer alacak.

Çevrimiçi alışveriş yapan kullanıcılarına ayrıcalık tanımak isteyen Google, evrensel bir kart sunarak kullanıcıların mobilde, masa üstünde ya da sesli komut odaklı cihazlarda alışveriş yapabilmesine olanak sağlıyor. Aynı özelliği yani sesli komut bulunduran Amazon, bu özelliği kullanıcılara Echo üzerinden sunuyor. Fakat Echo üzerinden Walmart tarzı perakende şirketlerinden alışveriş yapmak mümkün değil. Akılı hoparlör pazar piyasasını Echo'nun domine ettiğini söylersek, yeni program gelişriten Google bu pazarda dengeleri değiştirecek gibi görünüyor.

Yeni bir program oluşturan Google, bu programı oluştururken Target, Walmart, Ulta Beauty, Costco ve Home Depot gibi ünlü isimler başta olmak üzere perakendenin önde gelen isimleri ile çalıştı. Mesela Target ve Walmart sesli alışveriş konusunda bir süredir Google ile ortaklık içerisinde. Hatta ve hatta bu ortaklığa Google Express ve Google Asistan'da dahil. Bu sayede kullanıcılar Google Express üzerinden perakendecilerin sitesinden alışveriş yaparken aynı zamanda Google Asistan yardımı sayesinde 'Walmart'tan deterjan al' gibi sesli alışveriş olanağı da sağlıyor.  





PAYLAŞ