Google Maps'te araç çağırma devri başlıyor [Video] - Haberler - indir.com

Google Maps'te araç çağırma devri başlıyor [Video]

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-19 09:45:00
Editör : Hatice Betül Ekici
Kategori : Donanım

Uber

Teknoloji dünyasının çok sevilen, çok konuşulan ve çok olay olan bir uygulaması var. 2009 yılında San Francisco'dan ortaya çıkan Uber, kullanıcılarına özel sürücülerle özel araç hizmeti sunuyor. Uygulamanın arkasında ise Google var ve Uber, Google Maps üzerinden çalışıyor. Tüm büyük akıllı telefon platformlarında da bulunuyor. Kullanıcılar, akıllı telefonlarından bulundukları noktaya göre özel taksiler çağırabiliyorlar. Sürücünün kim olduğu görüp, aracın gelişini de takip edebiliyorlar.

Ayrıca, bir diğer Uber kullanıcısıyla aynı zamanda, aynı yolculuğu yapacak olduğunuzda, hem yolu hem de ücreti paylaşma imkanınız oluyor.

Kullanıcıların beğenisine sunulan yeni özellik ise:

Google sunduğu yeniliklerle kullanıcıların hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. Artık Google Maps uygulamasından çıkmadan Uber çağırabileceğiz.

Google Maps geçtiğimiz sene araç servislerini de ulaşım yöntemleri arasına eklemişti. Şimdi bu yenilik bir sonraki aşamaya taşınıyor ve bolca kullanılan servisler arasında yer alan Uber'ı kullanmak kolaylaşıyor. Böylece Google Maps'i açıp gideceğiniz yerin uzaklığına veya güzergaha bakarken bu seçimleriniz doğrultusunda Uber'i ayağınıza çağırmanız mümkün oluyor.

Google Maps uygulaması içinde ulaşım tercihleri bölümüne bakmak yeterli olacak. Artık burada Uber'a özel bir bölüm yer alacak ve bir uygulamadan diğerine geçiş yapmadan aracınızı çağırabileceksiniz.

12 Ocak'ta eklenen bu yenilik Google Maps'in Android ve iOS sürümlerinde aynı anda yer alacak. Bu servisin Türkiye'de tam olarak ne zaman devreye gireceği de meak konusu.





PAYLAŞ