Google Maps'e Liste Özelliği Geldi - Haberler - indir.com

Google Maps'e Liste Özelliği Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-27 13:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler harita uygulaması olan Google Maps kısa süre önce yeni bir özelliğe kavuştu. Artık kullanıcılar uygulama içerisinde seyahat listeleri oluşturma özelliğine kavuştu. Gideceğiniz yerleri, restaurantları ve beğendiğiniz konumları kayıt ederek listemele yöntemi ile görmeniz mümkün olacak. Dilerseniz bu oluşturduğunuz rota listenizi arkadaşlarınız ile paylaşabilirsiniz. Şimdi gelin Google Maps'te liste oluşturmak ve bu listeyi paylaşmak için yapmanız gereken adımlara bakalım.

Google Maps Liste Oluşturmak

Android yada iOS platforma sahip akıllı telefonunuz üzerinden Google Maps uygulamasını güncellediğinizden emin olunuz. Güncelledikten sonra telefonunuz üzerinden Google Maps uygulamasını çalıştırın. Uygulama haricinde tarayıcınız üzerinden bu işlemleri yapmak mümkün olmayacaktır. Listeyi oluşturmaya başlamak için ilk önce bir mekan yada konum araması gerçekleştirerek Save butonuna basarak kayıt edin.

Bu noktada ya ön tanımlı olarak oluşturulan listeleri seçebilir yada siz özel olarak bir liste oluşturabilirsiniz. Yeni liste oluşturma işlemleri için aradığınız mekanı kayıt ederek bu listeyi oluşturmaya başlayabilirsiniz. Oluşturduğunuz listeye erişmek için Hamburger menü simgesine dokunarak gelen ekranda Your Places seçeneğini seçiniz. Saved sekmesi adı altında oluşturduğunuz listeleri ve ön tanımlı listeleri görebileceksiniz. Bu listelere sadece siz erişebiliyorsunuz. Ancak Sharing Options üzerinden yapacağınız düzenlemeler ile beraber listeleri paylaşıma açık bir konuma getirebiliyorsunuz.

Listeyi herkeze açabilir yada gizliyerek sizin görmenizi sağlayabilirsiniz. Listeyi herkeze açarsanız Google arama sonuçlarında listeniz gözükecektir. Sadece belirli arkadaşlarınıza listesi göndermek için liste URL adresini kişileriniz ile paylaşabilirsiniz. Bu noktada Share butonuna basarak oluşturulan paylaşım URL'sini e-posta yada herhangi sosyal medya uygulamaları ile paylaşabilirsiniz.





PAYLAŞ