Google, Lego Telefonu Ocak'ta Piyasaya Çıkaracak - Haberler - indir.com

Google, Lego Telefonu Ocak'ta Piyasaya Çıkaracak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Google, 'Project Ara' adıyla modüler telefon projesi olarak tüm dünyaya duyurduğu ve Android işletim sistemiyle çalışacak olan telefonun detaylarını paylaştı.

Önümüzdeki yıl piyasaya sürüleceği belirtilen 'Project Ara' adlı telefon, Android işletim sistemine sahip olacak ve kullanıcıların ihtiyaçlarına göre ana bir çerçeve üzerine tıpkı toplama bilgisayarlarda olduğu gibi takılıp çıkartılabilecek modüler parçalardan oluşacak. 

Temmuz ve Eylül aylarında gerçekleşecek olan geliştirici konferanslarının hemen ardından piyasaya çıkması beklenen telefonun başlangıç kitinin 50 Dolar fiyat etiketine sahip olacağı belirtilmekle beraber henüz son satış fiyatıyla ilgili bir bilgi bulunmuyor.

Kullanıcıların telefonlarını diledikleri gibi kişiselleştirebilecekleri modüler bir yapıya sahip olan 'Ara', mesela; fotoğraflarında detaylara önem verenler için telefona daha yüksek çözünürlüğe sahip kamera parçası ekleyebilecekleri gibi bataryalarının hemen tükenmesini istemeyen kullanıcılara da telefona daha güçlü batarya ekleyebilmeleri imkanını tanıyor.

Google'ın modüler telefonu 'Project Ara' için yayınlanan görselleri aşağıda bulabilirsiniz.

Project Ara

Project Ara

Project Ara

Project Ara

Project Ara





PAYLAŞ