Google Kurulum Gerektirmeyen Uygulamaları Kullanmak - Haberler - indir.com

Google Kurulum Gerektirmeyen Uygulamaları Kullanmak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-22 10:55:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

2016 Google I/O kapsamından yapılan etkinlik ile Android tarafındaki yeniliklerden biri olan Instant App isimli kurulum gerektirmeye açılabilen uygulamalar özelliği tanıtılmıştı. Bir süre sonra bu özellik nihayet çeşitli kısıtlamalar ile beraber kullanıma açıldı. Bu içeriğimizde ise sizlere kurulum gerektirmeyen bu uygulamaları kullanmaktan bahsedeceğiz.

Android Kurulum Gerektirmeyen Uygulamaları Kullanmak

Bu uygulamalar bulut depolama sistemi üzerinden çalışıyorlar ve bu sayede kurulum gerektirmeyen USB bellek üzerinden çalışan programlara benziyorlar diyebiliriz. Android cihazınız üzerinden kurulum gerektirmeyen uygulamaları kullanmak için kullanıcının yüksek hızda bir internet altyapısına sahip olması gerekiyor. Diğer yandan kurulum gerektirmeyen bu uygulamalar farklı yapıda olduklarından dolayı yazılım geliştiricilerininde buna uygun bir şekilde optimize edilmiş uygulama geliştirmeleri gerekiyor. Bu sayede uygulama satın alınmadan denenme şansına sahip olunuyor.

Android 7.1.1 işletim sistemli cihazınız ile bu yeniliklerden yararlanabilirsiniz. Şimdi işlemlere başlamak için ilk olarak telefonunuzdan Ayarlar menüsüne giriniz. Buradan Google sekmesini bularak seçenekler içerisinden Instant Apps bölümü var ise bu özelliğin desteklendiği anlamına gelmektedir. Tıklayarak bunu aktif ediniz. Aktif etmenin ardından bu sistemin çalışma prensibi ve onay penceresi açılacaktır, onay veriniz. Bu işlemler ve onay aşamalarından sonra artık kurulum gerektirmeyen uygulamaları kullanabileceksiniz.

Instant Apps Kullanma

Aktifleştirme işlemleri ardından telefonunuzdan Google Arama ile aynı isimli dört uygulamadan birini aratın. Sonuçlar arasından Google Pay sayfasına ek olarak çıkan çalıştırma adresi belirecektir. Buraya tıklayın ve mavi renkteki butona basarak uygulamayı başlatabilirsiniz. Yüklenme işlemi ardından telefonunuza bu uygulamayı kurmuş gibi artık kullanabilirsiniz.





PAYLAŞ