Google, HTC'nin Telefon Birimini Satın Alıyor - Haberler - indir.com

Google, HTC'nin Telefon Birimini Satın Alıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-09-20 19:00:30
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Bugün itibariyle piyasada yer alan iki büyük şirketin anlaşması açıklandı ve bu şirketlerden birisi olan Google'ın HTC tarafından akıllı telefon birimini satın alacağı açıklanmış oldu. Şirketlerin yaptığı ortak açıklama ile beraber satın almasıyla dedikodularıda artık son bulmuş oldu. Yapılan anlaşma neticesinde belirli sayıda HTC çalışanının büyük bir kısmı Google'ın Pixel akıllı telefonlarını geliştirmek için çalışmalara başlayacak. Google'ın donanım birimine katılacaklar ve HTC ise satın alma işlemi sonucunda kasasına tam 1.1 milyar dolarlık nakit para eklemiş olacak.

HTC'nin Vive sanal gerçeklik ürünü bu durumdan ayrı kalacak ve HTC'nin diğer girişimleride akıllı telefonlar haricindeki bu satın almadan etkilenmeyecek. Bu anlaşma sürecinin ise 2018'in başlarında tamamlanması bekleniyor. HTC faaliyetlerinin tümünün satılmasına dair bazı haberler çıksada 21 Eylül Perşembe günü borsada işlem gören hisselerinin ticaretinin geçici olarak durdurulması bu dedikoduları arttırmış oldu. Bu durumlar neticesinde beklenen açıklama geldi ve Google'ın donanımdan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı olan Rick Osterloh tarafından paylaşılan blog yazısı ile detayları açıklandı.

Ekim ayı içerisinde Google Pixel 2 serisinin gelmesi beklenirken bu telefonun yalnız gelmeyeceğide ifade ediliyor. Cihaz Google Home, Google  Wifi ve Daydream View gibi ürünler ile beraber çıkacak ve 4 ekimde ise ikinci nesil ürünlerin çıkarmaya hazırlandıkları belirtiliyor. Diğer tarafta ise HTC, HTC U11'in arkasından gelecek olan HTC U12 modelinin üzerinde çalışmaların sürdüğü ifade ediliyor.





PAYLAŞ