Google, Hepimizi Sanat Tarihi Uzmanı Yapmaya Kararlı - Haberler - indir.com

Google, Hepimizi Sanat Tarihi Uzmanı Yapmaya Kararlı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-07-27 12:42:15
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım

Arama motorlarının lideri olan Google, her yaptığı çalışmada kullanıcılarını ne kadar düşündüğünü bir kez daha gözler önüne sermiştir. Her geçen gün farklı ve yeni servisler sunan şirket bu sefer de sanatsal çalışmasıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Kullanıcılarının kendilerini sanat tarihi uzmanı gibi hissetmesini sağlayacak olan bu uygulamanın çok ses getireceği konuşulmaktadır. Bir önceki çalışması Google Maps üzerine olan şirket hızlı bir dönüşle sanatsal çalışmalarla ilgilendiğini de göstermiştir.

Street View ile Muhteşem Çalışmalar
Google?ın sunmuş olduğu muhteşem uygulama olan Street Wiev, size tüm dünyayı parmaklarınızın ucuna getirilmesini sağlar. Bu uygulamada sanata dair, sanat denilince aklınıza gelen her şeyi bulabileceksinizdir. Müzik, heykel, tarihi mekânlar, kısacası sanat denilince akla gelen her şeyi bulabileceksiniz. Google Street Wiev uygulaması ile insanları sanat hakkında bilgilendirmek ve kültürel yerler hakkında bilgi edinmeleri için hazırlamıştır. Uygulamayı kullananlar sadece bilgilenmekle kalmayıp aynı zamanda birer uzman olabileceklerdir.

Arts And Culture
Arts and Culture adlı servisini hizmete sunan Google, bu uygulama için uzunca bir süre alt yapı ve veri çalışmaları yaptığını açıkladı. Bu uygulama ile tarihi terlere ve tarih yerlerdeki sanat eserleriyle ilgili bilgilere anında ulaşabileceksinizdir. Sanat eserleri ve tarih yerler için daha önceleri Gigapixel camera çalışmasını yapan Google, uygulama ile eserleri ve bulundukları yerlerin detaylı şekilde incelenmesine olanak tanımıştı.

Arts and Culture ve Gigapixel uygulamasının birleşmesi
Sanat tarihi ve tarihi eser meraklılarının büyük ilgisini çekecek olan Street Wiev uygulaması Google?ın daha önce hizmete sunduğu Arts and Culture ve gelişmiş kamera teknolojisi olan Gigapixel uygulamasının birleşmesiyle oluştu. Bu uygulamadaki en büyük yenilik kullanıcılar içeriğe yeni bilgiler ekleyebiliyorlar. Gezip gördüğünüz yerlerdeki tarihi eserler hakkında bilgi almak istiyorsanız Google?ın size sunduğu imkânlardan yaralanmanız yeterli olacaktır. Eser hakkında bilgi almak istiyorsanız tek yapacağınız şey uygulamaya girmeniz ve kameranızı açmanızdır. Uygulamanın veri tabanında kamera ile görüntülediğiniz eser hakkında bilgi varsa, uygulama bunu size sunacaktır. Uygulama aynı zamanda size müzelerin açılış ve kapanış tarihlerini ve saatlerini de sunarak, işinizi kolaylaştıracaktır.

 




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ