Google Haritalar'a Küçültülebilir Pencere Özelliği Geldi - Haberler - indir.com

Google Haritalar'a Küçültülebilir Pencere Özelliği Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-09-12 10:40:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google'ın başarılı servislerinden birisi olan Google Haritalar güncellenerek yeni yetenekler kazanmaya devam ediyor. Şimdi ise Android Haritalar uygulaması v9.60 sürümüne yükselerek Android Oreo'a sahip olan cihazlar için küçültülebilir pencere özelliği getirildi. Geçtiğimiz günlerde Google Haritalar'a yerel rehber videoların eklenebileceği gündeme gelmişti. Söz konusu bu beklenti gerçekleşti ve v9.60 güncellemesi yayınlandı. Bu güncelleme kapsamında birçok beklenen özellik haricinde fazladan yeni özelliklerde eklendi. Android Oreo sürümünün özelliklerinden birisi olan uygulamaların küçültülebilir pencere modunda diğer uygulamaların üzerinde bir uygulama açılabiliyor.

Bu özelliğe ise resim içinde resim aadı veriliyor. Google Haritalar'da son güncellemeyle beraber bu özelliğe kavuşmuş oluyor. Harita uygulaması üzerinden bir rota üzerine geçildiğinde PiP moduna geçtiği zaman daha işlevsel bir pencere oluşturuluyor. Boyutu bir hayli küçültülen bu modda anlaşılabilir bir harita kullanıcıları karşılıyor. Haritanın alt bölümünde ise takip etmeniz gereken istikamet ve sokak bilgisi gibi istatistikler gözüküyor. Bu noktada Spotify gibi bir müzik uygulamasında olsanız dahi müzik seçerken bir yandan küçük pencere yardımı ile navigasyonu takip edebileceksiniz.

Ancak rota oluşturmadan PiP penceresi ile haritayı kullanmak biraz zor olsada sadece konumunuzu yinede görebiliyorsunuz. Bu küçültülebilir pencere özelliği Android'in kendi cihaz arayüzünün desteklediği bir özellik diyebiliriz. Diğer yandan yenilik ile beraber kullanıcılar restorantların sayfasına yemekler hakkında yorumlar ve derecelendirmeler yapabilecekler. Google Haritalar uygulamasının güncellemesini Google Play Store üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

 





PAYLAŞ