Google Haritalar ve Arama'ya Soru-Cevap Bölümü Geldi - Haberler - indir.com

Google Haritalar ve Arama'ya Soru-Cevap Bölümü Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-08-17 15:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google ek servislerine yeni yetenekler kazandırmaya devam ediyor. Şimdi ise Google Haritalar ve Arama servislerine yeni bir soru-cevap bölümü eklendi ve bu güncelleme dağıtıma başlandı. Bu yeni bölüm hakkındaki ilk sızıntılar geçtiğimiz ay ile başlamıştı. İlk olarak şimdilik sadece Google Haritalar uygulamasının Android versiyonu için yada Arama servisinin mobil arayüzü için yeni soru-cevap bölümüne ulaşmak mümkün oluyor. Google'ın bu yeni soru-cevap bölümü sayesinde kullanıcıların daha önce bulamadıkları yerler ve makanlar hakkındaki daha kapsamlı bilgi ve içeriklere erişmek mümkün oluyor.

Kullanıcılar bu yeni özellik bölümüne ise mekan arama sonuçlarında yer alan kart bölümündeki detayların hemen altında yer alan ikon üzerinden erişebilecekler. İşletme sahipleri ise kendilerine bir soru geldiğinde Google tarafından uyarılacaklar ve buna ek olarak soru sahipleri de soruların yanıtlandığı zaman Google tarafından bilgilendirilecekler. Diğer yandan kullanıcıların bu mekan hakkındaki soruları başka kullanıcı ve kişiler tarafından da yanıtlanabiliyor. Bu noktada soru sormak ve yanıtlamak için herhangi bir kısıtlama bulunmuyor.

Google ise bu noktada herkez tarafından yanıtlanabilecek olan bu özellik için bazı önlemlerde almış durumda. Oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçilebilmesi adına gelen cevaplar için bir oylama sistemi kurulmuş durumda. Bu noktada verilen yanıtlar kullanıcılar tarafından puanlanabilecek. Google getirmiş olduğu soru-cevap özelliği ile Arama servisi ve Haritalar uygulamasını daha kefişsel ve işlevsel bir hale getiriyor.





PAYLAŞ