Google Haritalar İle Gerçek Zamanlı Konum Takibi Yapabileceksiniz - Haberler - indir.com

Google Haritalar İle Gerçek Zamanlı Konum Takibi Yapabileceksiniz

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-24 10:55:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Uygulama

Google'ın popüler harita uygulaması olan Google Haritalara yeni özellikler gelmeye devam ediyor. Son olarak arabalarını park ettikleri yeri unutan kullanıcılar için park yerini gösteren yeni bir özellik duyurulmuş ve yakın zamandaki güncellemeler ile gelecekti. Şimdi ise hem Android hemde iOS kullanıcıları için gerçek zamanlı konumlarını arkadaşlarına ve çevresine paylaşma imkanı tanınacak. Gizlilik konusunun önemli olduğu şu zamanda bu paylaşım yapılırken buna göre bazı özel ayarlarda yapılabilecek. Kısa bir süre sonra Global'de tüm kullanıcılara verilmesi beklenen bu özellik ile kenar menüdeki bulunacak olan seçeneği aktif hale getirmek yeterli olacaktır.

Bu seçeneği aktif hale getirince bulunduğunuz konumun olduğu yer mavi bir nokta olacaktır ve tıklayıp 'konumu paylaş' diyebileceksiniz. Bu konum paylaşımı esnasında konumun kimlerle paylaşabileceğinizi ve zaman aralığını seçebileceksiniz. Öyle ki paylaşım aralıkları 15 dakika ile 3 gün arasında değişkenlik göstermekte. Diğer yandan 'siz kapatana kadar' isimli bir seçenek daha bulunuyor. Bu ayarı açık bıraktığınızda ise gizlilik ve güvenliğiniz için Google sizlere bu konu hakkında e-posta bildirimleri göndermektedir. Ayrıca Google Haritalar üzerindeki konumunuzu bir mesajlaşma uygulaması aracılığı ile bağlantınızı arkadaşınıza gönderebileceksiniz.

Bir toplantı, randevu yada buluşma konularında nerede olduğunuzu veya karşıdaki kişinin nerede olduğunu canlı olarak haritadan izleme imkanına sahip olacaksınız. Paylaştığınız kişi dilerse mobil platformlardan iOS yada Android veya masaüstü versiyonundan Haritalar uygulaması ile izleme yapabilecek. Google, bu her an konum izleme özelliğinin tamamen kapatılabilmesinin altınız çiziyor. Zamanlayıcı özelliği ile konum paylaşımını aktif etmiş olsanız bile dilerseniz konum paylaşımınızı her an kapatabilirsiniz.

Gerçek zamanlı bir konum paylaşımınız aktif olduğunuz zaman e-posta ve bildirimler ile size hatırlatmalar yapılacaktır. Google'ın bir diğer uygulaması olan Weze isimli uygulamada buna benzer bir özellik bulunuyordu. Söz konusu bu özelliği yakın zamanda Google Haritalar uygulamanızı güncelleyerek kullanabilirsiniz.





PAYLAŞ