Google Haritalar İçin Hayat Kolaylaştıran Yeni Güncelleme - Haberler - indir.com

Google Haritalar İçin Hayat Kolaylaştıran Yeni Güncelleme

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-17 08:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Gelişen teknolojiler ve mobil uygulamalar sağlık alanına yönelik iyileştirmeler ve deneyimler sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda engelli bireylerin hayatlarını daha kolaylaştırmak adına Google'ın Haritalar uygulaması güncellenerek yeni bir özellik kazandı. Yeni güncelleme ile beraber artık Google Haritalar uygulamasında tekerlekli sandalye ve akülü araç gibi kullanan kullanıcılar daha rahat ulaşım gerçekleştirebilecekler. Google cephesinden yapılan açıklama ile yeni güncelleme ile tekerlekli sandalye kullanan engelli bireylerin ulaşımlarının dahada kolaylaşacağı ifade edildi.

Söz konusu bu kullanıcılar rota oluşturmada ilk olarak varış yerini yazmaları ve sonrasında ise yol tarifine dokunarak toplu taşıma simgesini seçmeleri gerekiyor. Daha sonra seçenekler kısmına basarak rotalar bölümünde yeni seçenek olan tekerlekli sandalye ile erişilebilen rota türünü göreceksiniz. Bu seçeneği seçtikten sonra Google size aracın geçebileceği en iyi noktaları harita üzerinden rota şeklinde gösterecektir.

Google'un kullanıma sunulan bu yeni özelliği şuan için Tokyo, Londra, Meksika, Boston ve Sidney gibi büyük şehirlerde kullanılabilir durumda. Google'ın ilerleyen zamanlarda bu şehir listesini genişletmesi ve kullanıcı deneyimini arttırmaya yönelik geliştirmelerini sürdürmesi bekleniyor.





PAYLAŞ