Google Haber Sitelerinin Gelirlerini Arttıracak - Haberler - indir.com

Google Haber Sitelerinin Gelirlerini Arttıracak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-08-20 19:00:44
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google haber yayıncılarına ait ücretli abone kullanıcı sayısını arttırmak adına yeni araçlar geliştirmeye devam ediyor. Bu noktada yayıncıların okuyucularından daha fazla gelir sağlaması adına bazı yeni girişimler üzerinde çalışıyor. Bloomberg kaynaklı habere göre Google'ın ücretli olarak erişilebilen içerikleri bir süre Hızlandırılmış Mobil Sayfalar AMP platformu üzerinden ücretsiz olarak gösterecek. Bu sayede arama sayfalarında bu içerikler daha ön planda çıkacak ve bu öncelik ile beraber yayıncıların ücretli içeriklerine okuyucular daha öncelikli olarak giriş yapmış olacak.

Diğer yandan Google, yayıncıların AMP sayfaları üzerinden gelen potansiyel abonelerin tespiti noktasında yayıncılara yardım edecek. Müşterilerin ödemeye hazır olduğu rakamı tespit etmeyi öğrenecek olan şirket bu abonelik sürecini hızlandıracak bir sistemi devreye sokacak. Google'ın bu yeni servisi için New York Times ve Financial Times gibi yayıncılar ile test etmeye başladığı ve birçok haber kuruluşu ile de görüşmelerin sürdüğü ifade edildi.

Bildiğiniz üzere Google'ın hızlı index servisi olan AMP, 2015'nin son aylarında duyurulmuş ve 2016'nın başı ile beraber kullanıma sunulmuştu. Bu noktada haber yükleme sayfaları bir hayli düşen bu sistem ile beraber platformlara oluşan bağlılık dahada artmıştı. Bu AMP sistemi ise Instant Articles'a göre daha başarılı bir şekilde işliyordu. Google ise şimdi geliştirdiği yeni aracı ile platformlar arasındaki yayıncı ve okuyucu gelirlerinden ortaya çıkan gerginliğini en aza indirmek istiyor. Şirketin bu yeni çözümü ne derece gelir artışı sağlayacak yakın zamanda göreceğiz.





PAYLAŞ