Google GBoard'a Tam 22 Dil Desteği Geldi! - Haberler - indir.com

Google GBoard'a Tam 22 Dil Desteği Geldi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-08 15:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google'ın iOS kullanıcılarına sunmuş olduğu ve yakın zamanda Android işletim sistemine de geleceği GBoard uygulamasına Korece ve Çince dahil toplamda 22 dil desteği sunuldu. Android ve İOS için güncellenmeye ve geliştirilmeye devam edilen Gboard uygulamasın Google, yeni dil destekleri getirmeye devam ediyor. Bu güncelleme ile beraber dünyanın %74'lük kısmında kullanılacakken kullanıcıların talepte bulunduğu Korece ve Çince dilleride eklenmiş oldu. Google istatistiklerine göre uygulama bu yenilikle beraber toplamda 312 dil desteğine sahip olmuş oldu.

Arama işlevleri ve GIF özelliği gibi çeşitli yeteneklere sahip olan yetenekli uygulama giriş seviyesi akıllı telefonlarda da iyi bir şekilde çalışabiliyor. Uygulama özellikle iyi bir kararlılığa sahip olduğu için klavye uygulamaları arasında en tercih edilebilir isimlerden birisi olabiliyor. Dil çeşitliliğini genişletmeye devam eden uygulamada antik bir Afrika dili olan Fulani dilinin de entegre edilme çalışmlarının sürdüğü belirtiliyor.

Uygulama geçtiğimiz ay test sürecinde olurken önümüzdeki günlerde ise bu güncellemenin Android için yayınlanması bekleniyor. iOS platformuna bu dil destekleri uzun zaman önce gelmişken şimdi ise Android'e geleceği belli oldu.





PAYLAŞ