Google Fotoğraflar, Duo ve Allo Uygulamaları Güncellendi - Haberler - indir.com

Google Fotoğraflar, Duo ve Allo Uygulamaları Güncellendi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-24 15:15:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Uygulama

Brezilya'nın Sao Paulo kentinde Google tarafından düzenlenen bir etkinlik ile Google'un servisleri olan Duo, Fotoğraflar ve Allo uygulamaları için bazı güncellemeler ve bu güncellemeler ile beraber bazı yenilikler bulunuyor. Duo tarafında bazı yeni görüşme özellikleri, Allo tarafında çeşitli dosya aktarma yenilikleri ve fotoğraflar kısmında ise kolay paylaşımlar gibi bir takım yeni özellikler göreceğiz. Sohbet uygulaması olan Google Duo isimli uygulama geçtiğimiz Ağustos ayında piyasaya sürülmüş ve videolu sohbet özelliği ile dikkatleri üzerine çekmişti. Ancak gelen yenilik ile Google Duo uygulaması Android ve iOS platformlarında güncellenerek sadece sesli sohbetlere izin verecek.

Bu yeni Google Duo özelliği, Brezilya üzerinde birçok bölgede aktifleştirildi ve kullanılmaya başlandı. Şimdi ise dünya üzerinde birçok bölgeye sırayla bu güncelleme verilmeye başlanacak. Doküman ve dosya paylaşım noktasında oldukça işe yarar bir paylaşım uygulaması olan Google'ın mesajlaşma uygulaması Allo, aldığı güncelleme ile artık Android kullanıcılarının birbirleri arasında doc, pdf, apk, mp3 ve zip gibi bilinen ve popüler olarak kullanılan dosya formatlarının kişileriniz arasında paylaşılmasına izin verecek. Duo'nun sesli görüşme özelliği bölge bölge verilmeye başlansada Allo'ya gelen güncelleme ise herkeze dağıtılmış durumda.

Kullanıcıların hafızalarına bir nebze çözüm olan ve internet bağlantısı üzerinden fotoğraflarını yedekleyen Google Fotoğraflar uygulamasına hem iOS hemde Android tarafında bazı yenilikler geliyor. Normal şartlarda internet bağlantısına gerek duyan bu uygulama artık çok düşük hıza sahip internet bağlantılarında bile fotoğraf yedekleme ve paylaşma gibi yetenekleri kolay bir şekilde yapabilecek. Düşük bağlantıya sahip ortamlarda fotoğraflar yedeklenirken küçük bir boyuta sahip olacak ve ön izleme versiyonları için otomatik bir şekilde yedeklenecek. Hızlı bir bağlantıya geçiş yaptığınızda ise bu küçültülmüş düşük kaliteli fotoğraflar yüksek çözünürlüklü kaliteli hallerine geri dönüşecekler.

Bu sistem paylaşım içinde aynı mantığı kullanacak ve bir kişi ile paylaşılan görüntü hızlı olması için düşük boyutta ve çözünürlükte gönderilecek ve daha iyi bağlantı algılandığında bunlar yüksek kaliteli versiyonlar ile değiştirilecek.





PAYLAŞ